21 Ιουλίου, 2024

Οι Μινωικές γραμμές καθημερινά στη Μήλο ! Πειραιά – Μήλο – Ηράκλειο

Οι «MINOAN LINES» από την  1η Φεβρουαρίου 2024 εντάσσουν την Μήλο στα δρομολόγιά τους από Πειραιά-Ηράκλειο κι αντίστροφα.

Τα δρομολόγια έχουν ήδη κατατεθεί από την εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε δημοσίευμά του το newmoney, «…Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία δεν υποχρεούται να βάλει επίναυλο στα εισιτήρια στο πλαίσιο του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (EU-ETS), που από το 2024 ισχύει και για τη ναυτιλία. Και αυτό συμβαίνει γιατί Ελλάδα έχει πάρει εξαίρεση έως το 2029 από το EU-ETS για όλα τα πλοία που είναι δρομολογημένα σε γραμμές που συνδέουν νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 200.000 κατοίκων…», πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιβαρυνθούν με το περιβαλλοντικό τέλος οι επιβάτες, τα οχήματα και οι μεταφορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και αντίστροφα θα έχει ίδια διάρκεια παρά την προσέγγιση στη Μήλο. Θα ξεκινάει 21.00 το βράδυ και θα φτάνει στον προορισμό του στις 06.30 το πρωί.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Μινωικές εδώ και προσεγγίζουν κι εξυπηρετούν το νησί μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον η εταιρεία των Μινωικών, έχει μεταφέρει με έκτακτες προσεγγίσεις τους γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στη Μήλο για να εξετάζουν τους κατοίκους.

Τα δρομολόγια, θα έχουν ως εξής :

ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΗΛΟΣ 21:00 01:00
ΜΗΛΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 01:20 06:30
ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΗΛΟΣ 21:00 02:10
ΜΗΛΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 02:30 06:30

Η είδηση ανακουφίζει στους κατοίκους της Μήλου, από τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή γραμμή του νησιού θα ενισχυθεί με δύο επιπλέον πλοία, διευκολύνοντας έτσι την μετακίνηση όχι μόνον από και προς τον Πειραιά, αλλά από και προς το Ηράκλειο Κρήτης, αν αναλογιστούμε μάλιστα τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Μεγαλόνησο.

Πηγή:  www.newmoney.gr

Για το  Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή