15 Ιουνίου, 2024

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μήλου μαθαίνουν για την  αξία του αθλητισμού

Το ΕΠΑ.Λ. Μήλου υλοποίησε το σχέδιο δράσης με τίτλο «Μαθαίνω για την  αξία του Αθλητισμού: ερευνώντας και παίζοντας».
Η δράση εκπονήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και  Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και  της Ευρωπαϊκής Ένωση.

Η δράση περιλάμβανε 6  βασικές υποδράσεις:

1. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: έρευνα για την ιστορία και τους κανονισμούς του  αθλήματος, έρευνα για τους συχνότερους τραυματισμούς και την  αποκατάσταση τους, διεξαγωγή αγώνων

2.  ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: έρευνα για την ιστορία και τους κανονισμούς του  αθλήματος, καλλωπισμός και συντήρηση του γηπέδου πετοσφαίρισης του  σχολείου μας, διεξαγωγή αγώνων.

3.ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: έρευνα για την ιστορία και τους κανονισμούς του  αθλήματος, καλλωπισμός και συντήρηση του γηπέδου πετοσφαίρισης του  σχολείου μας, διεξαγωγή αγώνων.

4.ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ: έρευνα για την ιστορία και τους κανονισμούς του  αθλήματος,  διεξαγωγή αγώνων

5.ΑΘΛΗΤΙΣΜΌΣ, ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: δημιουργία ψηφιακής  αφίσας για τα οφέλη του αθλητισμού, στατιστική έρευνα για την  ενασχόληση των εφήβων με τον αθλητισμό, έρευνα για τον αθλητικό  τουρισμό στη Μήλο

6. ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: προμήθεια αθλητικών εμφανίσεων  βόλεϊ και ποδοσφαίρου, διεξαγωγή αγώνων, δημιουργία video της δράσης,  σχεδιασμός αφίσας της δράσης, δημιουργία φωτογραφικού λευκώματος.

Τις συντηρήσεις των γηπέδων υλοποίησαν οι μαθητές του Τομέα  Μηχανολογίας, ενώ τη δημιουργία του φωτογραφικού υλικού, του βίντεο  και των αφισών επιμελήθηκαν κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες του  Τομέα Πληροφορικής.
Στις έρευνες και τις υποδράσεις  συμμετείχε πληθώρα μαθητών  από όλες  τις τάξεις, καθώς και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Υπεύθυνη του έργου ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Συμμετέχοντες καθηγητές:

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,  ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΟΥΡΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,  ΚΟΛΙΑΡΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΣ, ΑΛΕΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΑΠΑΘΕΟΥ ΜΑΡΙΑ,  ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΖΙΩΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΘΙΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  ΝΤΡΕΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ  (σχολική ψυχολόγος)

Το video παρουσίασης της δράσης μας  μπορείτε να δείτε εδώ:
https://youtu.be/7Bm6Z-rMjtU

Στιγμιότυπα των αθλητικών εμφανίσεων και των αγώνων μπορείτε να δείτε  στο φωτογραφικό λεύκωμα:

https://www.scribd.com/presentation/511453098/%CE%9F%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9B-%CE%9C%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή