21 Ιουλίου, 2024

Οι μαθητές της Κιμώλου μαθαίνουν για την θαλάσσια ρύπανση

 Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κιμώλου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη ετήσια επιθεώρηση και άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης, από πετρελαιοειδή και άλλες επιβλαβείς ουσίες, που πραγματοποιήθηκε στο λιμένα της Ψάθης από το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου – Κιμώλου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Σάρδη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, παρακολούθησαν όλες τις διαδικασίες ελέγχου του Αντιρρυπαντικού εξοπλισμού του νησιού μας από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αναλυτικά από το Μηχανικό Περιβάλλοντος της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (Τ.Π.Π.) Α.Ε.» για τα μέτρα πρόληψης και καταστολής θαλάσσιας ρύπανσης, καθώς επίσης και για την οργάνωση του υπάρχοντος εξοπλισμού αντιρρύπανσης, ούτως ώστε αυτός να βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα καθημερινά και κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου.

Παράλληλα έγινε θεωρητική νύξη σε θέματα, που άπτονται της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και επί τόπου επίδειξη ιδιοτήτων του εξοπλισμού.

Ευχαριστούμε τον ομιλητή κύριο Δημήτριο Κούσπαρη για την εξαιρετική ενημέρωση και τα δώρα που πρόσφερε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή