Οι γιατροί της Σύμπλευσης βάζουν πλώρη για τις Κυκλάδες για τεστ COVID-19

Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ ανακοινώνει την συνεργασία της με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη δημιουργία Πλωτών Ομάδων πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για COVID-19 σε απομονωμένα και ακριτικά νησιά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί με τα φουσκωτά και τα πληρώματα εθελοντών της Σύμπλευσης από την Δευτέρα 25 Μαΐου και την Τρίτη 26 Μαΐου σε Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο, για την πρώτη σχετική δράση. Θα πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε κατοίκους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, διαβητικοί, κ.ά.). Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αττική μαζί με τα δείγματα που θα προωθηθούν στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια προς ανάλυση.

Οι λήψεις δειγμάτων θα γίνουν από στελέχη του ΕΟΔΥ και εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της Σύμπλευσης με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των συμμετεχόντων στην αποστολή θα εξεταστεί πρώτα για COVID-19.

Η πρώτη κοινή αποστολή ΕΟΔΥ και Σύμπλευσης θα χρησιμοποιήσει 4 φουσκωτά σκάφη με πληρώματα και εθελοντές της Σύμπλευσης και στελέχη του ΕΟΔΥ και θα μπορεί να επαναλαμβάνεται καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ σε άλλα νησιά.

Ο πρόεδρος της Σύμπλευσης Νίκος Αθανασίου δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Σύμπλευση, η μεγαλύτερη δέσμευσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους νησιώτες. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη και δυσχερή χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να συμπαραταχθούμε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID- 19 και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της».

Οι εθελοντές της Σύμπλευσης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην διοίκηση του ΕΟΔΥ, που υποδέχθηκε θερμά και αποδέχθηκε την πρόθεση να προσφέρουν όπως πάντα απολύτως εθελοντικά έργο, αλλά και τα μέσα της ομάδας. Έτσι, παρά την υποχρεωτική μετάθεση του Διάπλου 2020, θα συνεχίσουμε άμεσα να είμαστε στη θάλασσα και δίπλα στους νησιώτες μας.
Παρακαλούμε για την δημοσιοποίηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της κοινής δράσης Σύμπλευσης-ΕΟΔΥ στα social media της ομάδας, όπου θα αναρτηθούν κατά την διάρκειά της live video υψηλής ανάλυσης, φωτογραφικό υλικό και στοιχεία. Σε περίπτωση κοινοποίησης, θα ενισχύσει την προσπάθεια των εθελοντών η χρήση tag στο όνομα της Σύμπλευσης (με πληκτρολόγηση @Symplefsi).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ