12 Απριλίου, 2024

Και οι Ελβετοί είπαν ΟΧΙ στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

Μετά του Γάλλους και οι Ελβετοί απέρριψαν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 έτη.

Σε αντίθεση βέβαια με τους Έλληνες που δέχθηκαν να φτάσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ενώ παράλληλα συζητούν για νέα αύξηση των ορίων.

Συγκεκριμένα, μόλις δεκαοκτώ μήνες μετά την αποδοχή της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στις γυναίκες από τα 64 στα 65 έτη για λόγους εξίσωσης των υποχρεώσεών τους με τους άνδρες, είπαν «μπάστα», ως εδώ και μη παρέκει στην πρόταση για αύξηση του ορίου στα 66 σε άνδρες και γυναίκες.

Το δημοψήφισμα του ηχηρού ΟΧΙ των Ελβετών για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου, το οποίο δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην Ελλάδα.

Έτσι, με ποσοστό 74,72 % οι Ελβετοί απέρριψαν την αύξηση του ορίου Συνταξιοδότησης στα 66 έτη.

Το μέτρο εισηγήθηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εισηγήθηκε για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του συστήματος συντάξεων γήρατος και ασθενείας σε μια γενικότερη συγκυρία γήρανσης του πληθυσμού, όπως η ίδια είχε τονίσει.

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι ενέκριναν την ίδια ημέρα (το δημοψήφισμα ήταν διπλό), τη χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους, παρά τις αντιρρήσεις της Ελβετικής κυβέρνησης.

Να πούμε ότι η ψηφοφορία, διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της Ελβετικής Συνδικαλιστικής Ένωσης (USS) και είχε ως στόχο «να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αύξηση του κόστους ζωής την τελευταία διετία».

Πηγή : Ο.Τ.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή