Οι blogger αποθεώνουν τη Μήλο

Συνεχίζεται η διαφήμιση της Μήλου στα ξένα ΜΜΕ, αλλά και στα διάφορα blogger.

Από όσα διαβάζουμε μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Μήλος φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη άνοδο στον Τουριστικό Τομέα.

Παράλληλα, εκτιμούμε (κι ελπίζομε φυσικά), ότι θα υπάρχει και παράταση της τουριστικής περιόδου. Εκείνο βέβαια που θα παίξει σημαντικό ρόλο, στη διατήρηση της ανοδικής τάσης του τουρισμού είναι οι τιμές των καταλυμάτων και της εστίασης. Η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια, η ενεργειακή κρίση σήμερα, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές. Θα πρέπει από την πλευρά τους οι Τουριστικοί επιχειρηματίες, «να βάλουν πλάτη», ενώ από την άλλη, οι Τοπικές Αρχές να μεριμνήσουν για να βελτιώσουν τις οι υποδομές του νησιού.

Ελπίζομε οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού (Τουριστικοί Επιχειρηματίες κι Επιχειρηματίες Εστίασης), σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές να «αφουγκραστούν την καλοκαιρινή περίοδο» και να συμβάλλουν στην άνοδο της Μήλου, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

Άλλωστε η Μήλος θεωρώ πως είναι από τα λίγα νησιά (αν όχι το μοναδικό), που μπορεί να προσφέρει σε όλα τα ήδη του τουρισμού.

Στον Θρησκευτικό τουρισμό με τη μοναδικότητα των κατακομβών και όχι μόνο.

Στον ιστορικό τουρισμό, από τη λίθινη εποχή μέχρι τα σύγχρονα χρόνια. (Φυλακωπή, Κλήμα, Αρχαίο Θέατρο, Τραμιθιά με το ψηφιδωτό, Γερμανικά καταφύγια στον Αδάμαντα την Πλάκα αλλά και τις υπόλοιπες αναξιοποίητες προς το παρόν εγκαταστάσεις). Στα Μουσεία του νησιού (Λαογραφικό και Αρχαιολογικό, Ναυτικό και Θρησκευτικό), ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη «βόλτα» του στο χρόνο και την ιστορία του νησιού.

Στο Τουρισμό με ενδιαφέρον τα ορυκτά. Στην Μήλο υπάρχουν πολλά σημεία, όπου ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει τους ορυκτούς θησαυρούς του νησιού, που ακόμη και σήμερα συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Μια επίσκεψη στο Μεταλλευτικό  Μουσείο του νησιού είναι αρκετή για να εντυπωσιάσει τον επισκέπτη.

Σε άρθρο της σήμερα η εφημερίδα «Βραδυνή», αναφέρει ότι τα Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν το νησί.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής :

«Μήλος: Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν το νησί

Τι γράφουν οι blogger

13 Μαΐου 2021

Η Μήλος βρίσκεται στο επίκεντρο δημοφιλών τουριστικών ιστοτόπων και τηλεοπτικών εκπομπών τις τελευταίες εβδομάδες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των δημοτικών αρχών.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό Conde Nast Traveller φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση, τη Μήλο και το χωριό Κλήμα ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας.

Αφιέρωμα στη Μήλο κάνει και το Αυστραλιανό τηλεοπτικό κανάλι tvblackbox, αναφέροντας ότι «… Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό στα ελληνικά νησιά περιμένει τους επισκέπτες στη Μήλο, όπου λευκοί ηφαιστειακοί βράχοι καμπυλώνουν σαν μάρμαρο σε έντονες γαλάζιες θάλασσες».

Παράλληλα, η blogger DYMPHE με πάνω από 80 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram γράφει:

«… Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και σίγουρα το πιο όμορφο χωριό της Μήλου. Θα βρείτε εδώ όλα τα είδη γραφικών λευκών ελληνικών σπιτιών. Η βόλτα εδώ είναι μια υπέροχη και πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα. Αυτό που είναι υπέροχο, είναι ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο χωριό, γεγονός που κάνει το περπάτημα εδώ καλύτερο».

Τέλος ο blogger Dave που εστιάζει στην Ελλάδα και το Bike Touring αναφέρεται στη Μήλο σαν «ένα μικρό νησί με μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και ένα από τα μέρη που έχει ευλογηθεί από τη Μητέρα Φύση με ένα φανταστικά μοναδικό τοπίο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή : https://www.vradini.gr/article/ellada/434444-milos-diethni-mme-apotheonoun-to-nisi

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ