12 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Συνδυασμός «Δράση & Όραμα» δίπλα στους Κιμωλιάτες

Ο συνδυασμός μας «Δράση & Όραμα», διαχρονικά σταθερά δίπλα στις Κιμωλιάτισσες και τους Κιμωλιάτες, αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας της Κιμώλου, γεγονός που αναγνωρίζουν οι ψηφοφόροι της Κιμώλου και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις δύο προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Νέα εκλογική μάχη και 3ος διαφορετικός αντίπαλος.

Κάθε χρεοκοπημένη Δημοτική παράταξη της μειοψηφίας, στο τέλος της θητείας της, μεταλλάσσεται σε «άμεμπτο» συνδυασμό και με επικοινωνιακά τεχνάσματα, προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο νέος «σωτήρας». Παλαιοί μνηστήρες, νέο προσωπείο σε μία κίβδηλη παρθενογένεση.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά από μία τετραετία, η Δημοτική παράταξη της μειοψηφίας, θα είχε την ενσυναίσθηση, τουλάχιστον προς τους ψηφοφόρους της, να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της, μια αυτοκριτική ή έστω να τους εξηγήσει για ποιους λόγους διαλύεται και τα μέλη της ανακυκλώνονται σε αποτυχημένες συνταγές.

Στα νέα αφηγήματα πλεονάζουν όροι καταστροφολογίας και μηδενισμού των πάντων, απόψεις που διατυπώνονται ακόμη και από άτομα που αναδείχτηκαν από την δική μας παράταξη και ψηφίστηκαν από δικούς μας ψηφοφόρους. Τα ίδια άτομα, αφού αρχικά στην σύντομη θητεία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές του Δήμου, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στους ρόλους και τις τιμητικές θέσεις που τους αποδόθηκαν, κατόπιν με άλματα λογικής θεώρησαν ότι οι ελλιπείς γνώσεις τους και η μηδενική εμπειρία τους είναι εχέγγυα ύψιστης θέσης στον Δήμο.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα εννέα χρόνια διακυβέρνησης της Κιμώλου από την παράταξή μας, η πορεία της είναι ανοδική και το όνομά της ακούγεται παντού μόνο με θετικό πρόσημο. Το νησί βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, όπως μαρτυρά η αυξανόμενη επισκεψιμότητα καθώς και η διαρκής επενδυτική διάθεση, που οδηγούν σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους, με βέλτιστη διαχείριση τόσο κατά την δύσκολη χειμερινή περίοδο όσο και την καλοκαιρινή, που στο νησί βρίσκονται χιλιάδες επισκέπτες, εκμηδενίζοντας τα αρνητικά σχόλια.

Ο συνδυασμός μας «Δράση & Όραμα», θα δηλώσει με ειλικρίνεια προς τους Δημότες της Κιμώλου ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των έργων που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια, αλλά και θα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό. Πρέπει να τονίσουμε, ότι εκτός των άλλων, αντιμετωπίσαμε τις ανυπέρβλητες δυσκολίες από την οικονομική κρίση στην αρχή της θητείας, τα περιοριστικά μέτρα των δύο χρόνων της πανδημίας, την υποστελέχωση του Δήμου και  τον επανασχεδιασμό έργων.

Αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες που μας αναλογούν και αναγνωρίζουμε τις «λάθος» επιλογές μας. Την ευθύνη, ωστόσο, για τις συνέπειες των περίπου 300 καταγγελιών (ειδικές διοικητικές προσφυγές για να είμαστε πιο ακριβείς) της απερχόμενης αντιπολιτευτικής παράταξης, δεν θα την αναλάβουμε εμείς! Διότι, ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν υλοποιήθηκαν όσα έπρεπε την τελευταία τετραετία, είναι το μίσος και τα προσωπικά πάθη ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τις καταγγελίες αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε πάντα εδώ, με εμπειρία και γνώσεις, ευσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης, η εχέγγυα δύναμη για την συνεχή, διαρκή και ομαλή ανάπτυξη της Κιμώλου μακριά από ολέθριους πειραματισμούς.

Η ολοκλήρωση των έργων μας δεν είναι υπόσχεση, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Κίμωλος 26-09-2023

Κωνσταντίνος Εμμ.  Βεντούρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κιμώλου

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή