14 Ιουλίου, 2024

O Ν. Συρμαλένιος απαντά στον δήμαρχο Μήλου για το λιμενικό έργο στα Πολλώνια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιος απαντά στον δήμαρχο Μήλου για το λιμενικό έργο στα Πολλώνια.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

δεν συνηθίζω να συντηρώ ένα θέμα εν είδει χαρτοπόλεμου, διότι πιστεύω ότι ο χρόνος όλων μας είναι πολύτιμος και μάλιστα εν μέσω κρίσιμων ζητημάτων της προεκλογικής περιόδου. Ομως, δεν μπορώ ν´ αφήσω ασχολίαστη την επιστολή απάντησης σου προς εμένα, σχετικά με το λιμενικό έργο των Πολλωνίων.

Η διαβεβαίωση-εφησυχασμός ότι το έργο θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ, είναι τουλάχιστον ανακριβής, αφού αν διαβάσεις προσεκτικά το σχετικό έγγραφο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα διαπιστώσεις ότι, όπως αναφέρεται στην τρίτη πριν το τέλος παράγραφο “..Οπως γίνεται αντιληπτό η υλοποίηση της ενταγμένης πράξης είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκδοση της Απόφασης του ΣτΕ. Στην περίπτωση που αυτή είναι θετική για την υλοποίηση του έργου, θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης…” Το ίδιο ακριβώς μου επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της ΕΔΕ κ. Βουτσίνος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του.

Θέλω δε να σου υπενθυμίσω ότι η διατύπωση της απένταξης του έργου, δεν εφευρέθηκε από το μυαλό μας, αλλά ρητά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στο θέμα ” Απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πορεία των έργων του ΕΣΠΑ….” με ημερομηνία 11/4/2014. Βεβαίως ο κ. Βουτσίνος με διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύει ακριβώς αυτό και κακώς γράφτηκε, προφανώς όμως απηχεί και τις επίσημες απόψεις της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη, που έκριναν ότι λόγω της αναστολής υλοποίησης και προσφυγής στο ΣτΕ, το έργο θα πρέπει ν´ απενταχθεί.

Ετσι έχουν τα πράγματα και γι´ αυτό ο λαός της Μήλου, αλλά και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, θα πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια και όχι αυτή που βολεύει προεκλογικά, για να μπορούν να συνεκτιμήσουν και αυτό στην απόφαση της ψήφου τους, τόσο για το Δήμο, όσο και για την Περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση, αν το ΣτΕ απορρίψει την προσφυγή, οι αυτοδιοικητικές αρχές μετά τις εκλογές οφείλουν να εργαστούν για την υλοποίηση του έργου με βάση την αρχική μελέτη του 2005.

 

30/4/2014

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή