Ο Μηλιός σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει γεύσεις της Μήλου στον Πειραιά

Η Μήλος δεν είναι μόνο παραλίες με τιρκουάζ νερά. Είναι και ένας τόπος με πεντανόστιμη κουζίνα, τρομερά τοπικά προϊόντα, μεγάλη γαστρονομική παράδοση και σπουδαίους μάγειρες. Ένας από αυτούς, ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Παπικινός, φορτώνει τη βαλίτσα του με προϊόντα του τόπου του και συνταγές που διασώθηκαν στόμα με στόμα και έρχεται στην Αθήνα για δύο μέρες, μαζί με όλη την ομάδα του “Delicious Milos- a trip to taste”* με σκοπό να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στη μηλέικη κουζίνα.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και το Σάββατο 11 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την αυθεντική μηλέικη κουζίνα στο εστιατόριο Shakespeare in Love στον Πειραιά.

Για το βράδυ της Παρασκευής ο σεφ του Shakespeare in Love Χρήστος Παπαγεωργίου έχει δημιουργήσει ένα μενού αφιερωμένο στο πανέμορφο νησί: τοματίνια με βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας και ξινομυζήθρα, τοματοκεφτέδες με ξαλμηρισμένο μπακαλιάρο και αγιολί σκόρδου, κριθαράκι βρασμένο σε νερό ντομάτας και μαριναρισμένο φιλέτο αρνιού σε μπελτέ, ένα σουφλέ κίτρινης κολοκύθας με μανούρα και κουφέτο για το τέλος είναι όλα όσα θα δοκιμάσετε. Μια νόστιμη εισαγωγή, δηλαδή, για όσα θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα… Γιατί, βλέπετε, από το πρωί του Σαββάτου και μετά, ο Βασίλης Παπικινός σηκώνει μανίκια και μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει όλες τις τρομερές μηλέικες λιχουδιές!

Έτσι, όσοι εκείνο το πρωί επισκεφθείτε το Shakespeare in Love θα βρείτε έναν ανοιχτό μπουφέ, γεμάτο με τις πιο παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου. Πιταράκια και φλαουνάκια, λαδένια, ρεβυθάδα με μπελτέ, κολοκυθόπιτα αλμυρή, ντόπιο ξερό λαδοτύρι, σκοτύρι και ένα σωρό ακόμα παραδοσιακά μηλέικα εδέσματα. Και μετά από αυτό το λουκούλλειο μηλέικο… “brunch”, μπορείτε πάντα να απολαύσετε το κρασί ή την μπίρα σας με θέα την περατζάδα του πεζόδρομου του Αγ. Σπυρίδωνα. Μπορείτε να σκεφτείτε πιο νόστιμο ξύπνημα;

ο “Delicious Milos- a trip to taste” είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη διάδοση της μηλέικης γαστρονομικής κουλτούρας.

athensvoice.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ