5 Φεβρουαρίου, 2023

Ο κοινός τάφος της μητέρας του Ελευθερίου Βενιζέλου και του αδελφού του στη Μήλο.

Στο κοιμητήριο του Αδάμαντα βρίσκεται ο τάφος της Στυλιανής Βενιζέλου και του Αγαθοκλή Βενιζέλου, μητέρας και αδερφού του  Εθνάρχη της Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου. Το μνήμα  είναι σε άριστη κατάσταση με την φροντίδα του κ. Βασίλη Παπικινού ,λόγω καταγωγής του παππού του από τα Χανιά.

Ο κ.Μανούσος Καντσός στην προσωπική του σελίδα στο f/b αναφέρει τις προσωπικές του απόψεις:

Επ΄ ευκαρία της ανάρτησης του Βασίλη Παπικινού , σχετική με την ύπαρξη του μνήματος της μητέρας του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου στη Μήλο, καθώς και την εθελοντική φροντίδα που προσφέρει για την καθαριότητα του μνήματος θα ήθελα να κάνω μία ακόμη πρόταση. Επειδή πιστεύω ότι ελάχιστοι Μηλιοί γνωρίζουν για την ύπαρξη του μνήματος της μητέρας και του αδελφού του Ελευθέριου Βενιζέλου στον Αδάμαντα , πολύ δε περισσότερο δεν γνωρίζουν την ιστορία της οικογένειας,θα πρότεινα στο Πρόεδρο του Αδάμαντα και στη Τουριστική Επιτροπή καθώς και στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Μήλου να φροντίσουν για δύο πράγματα.

1.Την προβολή του μνήματος ακόμη και σαν Τουριστικό αξιοθέατο ( κυρίως για τους Έλληνες επισκέπτες) και

2. Να ζητήσουν από τους δασκάλους και καθηγητές όταν διδάσκουν τα παιδιά νεώτερη ιστορία της Ελλάδος, να κάνουν αναφορά και στην ιστορία της οικογένειας του Ελευθέριου Βενιζέλου και για την ύπαρξη του μνήματος αυτού στο νεκροταφείο του Αδάμαντα.

Όσον αφορά το που θα βρουν στοιχεία η βιβλιοθήκη του Συνεδριακού Κέντρου μπορεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια διότι διαθέτει και βιβλία που αναφέρονται στα ανωτέρω.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *