Νέος χώρος στάθμευσης στην Τρυπητή (Photos)

Έτοιμος ο νέος χώρο στάθμευσης, απέναντι ακριβώς από το μεγάλο παρκινγ της Τρυπητής. Μια κίνηση, η οποία ήταν απαραίτητη, διότι στην Τρυπητή και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται τα περισσότερα μαγαζιά του χωριού (κυρίως εστιατόρια), ο ήδη υπάρχοντας χώρος δεν επαρκεί πλέον.

Ο νέος αυτός χώρος παρκινγκ είναι δωρεάν κι έχει την ικανότητα να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.

 

Το θέμα βέβαια, είναι κατά πόσο το νέο παρκινγκ είναι λειτουργικό. Υπάρχουν μερικές «λεπτομέρειες», που κατά την άποψή μας είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του.

Με λίγα λόγια, δεν είναι αρκετό το να διατεθεί απλά ένας χώρος, με  ή χωρίς ενοικίαση στον Δήμο Μήλου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως παρκινγκ άμεσα, χωρίς καμία παρέμβαση, προς διευκόλυνση των πολιτών όπως σ’ αυτή την περίπτωση.

Ξεκινώντας πρώτα-πρώτα από την πινακίδα ενημέρωσης, η οποία θα αναφέρει ότι υπάρχει και λειτουργεί παρκινγκ δωρεάν όπως στην προκειμένη περίπτωση, ή με κάποιο τίμημα. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, δεν υπάρχει καμία πληροφοριακή πινακίδα που να δηλώνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να αγνοείται από τους ενδιαφερόμενους οδηγούς.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός, ότι το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, είναι γεμάτο με ξερόχορτα, πράγμα που μειώνει σε ποσοστό κάτω του 50% το εκμεταλλεύσιμο του χώρου. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, εύκολα διακρίνεται ότι το ωφέλιμο του νέου παρκινγκ, που είναι μόνο ο «διάδρομος» κατά την εισόδου κι εξόδου των οχημάτων.

Τα ξερόχορτα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους στο να προκληθεί πυρκαγιά από τη ρίψει ενός τσιγάρου ακόμη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο  τις όμορες στον χώρο κατοικίες.

Δεν θα μιλήσομε για διαγράμμιση εντός του χώρου, αυτό άλλωστε είναι πολυτέλεια για τα εδώ δεδομένα.

Το να παραδοθεί ένα χώρος προς χρήση των πολιτών, νομίζω ότι θα πρέπει να πληροί ο χώρος αυτός τους ελάχιστους κανόνες ασφαλείας.

Ίσως λόγω της αυξημένης κίνησης των επισκεπτών να μην είχε προβλεφθεί (κακώς), νωρίτερα η ανάγκη να εξασφαλιστεί νέος χώρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα μπροστά στη ασφάλεια όσων τον χρησιμοποιούν. Σημασία έχει, να γίνεται σωστά οτιδήποτε έχει να κάνει με την διευκόλυνση των πολιτών κι όχι με προχειρότητα.

Ας ελπίσομε ότι δεν αργήσει να καθαριστεί από τα ξερόχορτα ο χώρος, ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί ολόκληρος, αποφεύγοντας παράλληλα και τη δημιουργία πυρκαγιάς.

Τέλος, αναφέρουμε  μερικά σημεία προς διόρθωσή τους, κι όχι για να κάνομε μια απλή κι άγονη αντιπολίτευση.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ