4 Φεβρουαρίου, 2023

Νέο χαράτσι από 1η Ιουνίου, στις πλαστικές συσκευασίες προϊόντων που περιέχουν PVC

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου, όλες οι πλαστικές συσκευασίες όσων  προϊόντων περιέχουν PVC, θα επιβαρύνονται με τέλος ανακύκλωσης.

Η επιβολή του τέλους, έχει ως αποδέκτες ποιους άλλους, τους καταναλωτές και θα επιβάλλεται ανά τεμάχιο προϊόντος. Το τέλος Ανακύκλωσης θα αυξάνει την τιμή του προϊόντος, κατά 0,08 με 0,10 λεπτά του ευρώ περίπου ανά συσκευασία.

Το τέλος ανακύκλωσης έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και υπόχρεοι για την υποβολή της δήλωσης απόδοσης τέλους ανακύκλωσης, είναι οι επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα των οποίων η συσκευασία περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τέλος ανακύκλωσης, μπορείτε να διαβάσετε στο  Δελτίο Τύπου που εξέδωσε Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), στις 25 Μαΐου 2022.

https://www.eoan.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85/

Το πρώτο προϊόν που περνά από το μυαλό του καταναλωτή, ιδιαίτερα στα νησιά που υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια, είναι το εμφιαλωμένο νερό καθώς ο άνθρωπος το έχει καθημερινά ανάγκη και πωλείτε σε πλαστικά μπουκάλια.

Διευκρινιστική δήλωση όμως του κυρίου Ν. Χιωτάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΑΝ, έρχεται να βάλει ………… μερικό τέλος στο χαράτσι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χιωτάκης με νέο διευκρινιστικό Δελτίο Τύπου, καθησυχαστικό κάπως για καταναλωτικό κοινό, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται σε πλαστική συσκευασία εξηγώντας τους λόγους.

Το πλήρες κείμενο του νέου καθησυχαστικού Δελτίου Τύπου, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα : https://www.eoan.gr/13964-2/

 

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *