22 Ιουλίου, 2024

ΝΑΙ στην απεργία λένε οι καθηγητές των Κυκλάδων.

Σε απεργία επιθυμούν να κατέβουν οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στο ξεκίνημα των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό αποφασίστηκε στη Γενική Σύνελευση της Τρίτης. Άγνωστο είναι ακόμη αν θα υπάρξουν προβλήματα ή όχι στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και από την Τετάρτη θα ξεκινήσει η αποστολή των δελτίων πολιτικών επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς. 

Καθοριστικότερη ημέρα είναι η Τετάρτη 15 Μαϊου, όπου το σύνολο των προέδρων των Ενώσεων ανά την Ελλάδα θα πάρουν την τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν. 

Η πρόθεση πάντως των μελών της Α’  ΕΛΜΕ Κυκλάδων είναι να προχωρήσουν σε απεργία. Συγκεκριμένα, στη Γενική Συνέλευση το 75% των εκπαιδευτικών αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση της κεντρικής ΟΛΜΕ και να ψηφίσει υπέρ της απεργίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν 324 μέλη (80,59% συμμετοχή)

ΝΑΙ στην απεργία: 243 (75%)

ΟΧΙ στην απεργία: 56 (17,28%)

ΛΕΥΚΟ: 25 (7,72%) 

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων έχουν ταχθεί ανοιχτά οι συνάδελφοί τους από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου, το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Νομού Κυκλάδων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων π. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων.

πηγή : cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή