“Ναι” στα έθιμα, αλλά με προσοχή από όλους

Ένα ατύχημα …σκίασε την επιτυχία που σημειώνει κάθε χρόνο η αναβίωση του εθίμου του “Κυριαύγουστου”,που διοργανώνει η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα Τρυπητής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ένα οκτάχρονο παιδί έπαθε σοβαρά εγκαύματα, όταν έπεσε στη θράκα, ύστερα από τη σύγκρουσή του με άλλο παιδάκι.

Αμέσως το τραυματισμένο παιδί μεταφέρθηκε από την οικογένειά του στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ακολούθησε νοσηλεία στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Μάλιστα, παραμένει κλινήρης μακριά από τις σχολικές του δραστηριότητες, καθώς η επούλωση των εγκαυμάτων του είναι χρονοβόρα.

Η αναβίωση των εθίμων κρατούν τη ελληνική παράδοση “ζωντανή” και αναμφισβήτητα πρέπει να διατηρούνται. Παράλληλα, όμως από την πλευρά των διοργανωτών θα πρέπει να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ιδιαιτέρως όταν  συμμετέχουν και ανήλικοι, αλλά και των ίδιων των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερα αυξημένη την προσοχή τους, όταν πρόκειται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

 

SHARE