28 Ιανουαρίου, 2023

Ν. Συρμαλένιος: Ωμή παραδοχή του ΥΝΑΝΠ στη νομοθετημένη ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Προς τους :

Δήμο Μήλου, Σύνδεσμο Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Σωματείο Ξενοδόχων, Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

Στις 9/9/2022, κατέθεσα ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το έγγραφο σας με το οποίο διαμαρτύρεστε δικαίως για την ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σας παραθέτουμε συνημμένη τη σχετική απάντηση του ΥΝΑΝΠ, με την οποία απροκάλυπτα μας επιβεβαιώνει ότι οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις από Πειραιά προς Μήλο δεν εμπίπτουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και σχετικών υπουργικών αποφάσεων σε καθορισμό ανώτατης τιμής.

Και βεβαίως το εύλογο ερώτημα που αναφύεται είναι: Αφού λοιπόν το Υπουργείο ορίζει τους νόμους και τις αποφάσεις, γιατί δεν φροντίζει σε μια περίοδο ανεξέλεγκτης και γενικευμένης ακρίβειας, να πάρει μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει το δικαίωμα των καταναλωτών – επιβατών σε προσιτές τιμές, είτε μειώνοντας το ΦΠΑ, είτε βάζοντας πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών; Αποτελεί το δικαίωμα της ακτοπλοϊκής μεταφοράς, κοινωνικό δικαίωμα, ναι ή όχι;;;

Είναι προφανές, ποια πολιτική έχει επιλέξει το υπουργείο και γενικότερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Κατά συνέπεια η μόνη λύση είναι η ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής, που φυσικά απαιτεί άλλες πολιτικές επιλογές.

Νίκος Συρμαλένιος

         6/10/2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΝΑΝΠ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ_pdf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *