8 Φεβρουαρίου, 2023

Μυστήριο με 60 πρόσφυγες στη Μήλο

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών:

Εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στη Θάλασσα, ύστερα… εξαφανίστηκαν

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση 60 προσφύγων που, σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης Watch the Med, εντοπίστηκαν από το Λιμενικό ανοιχτά της Μήλου το πρωί της Δευτέρας.

Η οργάνωση δημοσιοποίησε μάλιστα βίντεο τραβηγμένο από το σκάφος των προσφύγων την ώρα που το ρυμουλκεί σκάφος του Λιμενικού προς τα ελληνικά παράλια. Όμως, η τύχη των προσφύγων αγνοείται από τότε, ενώ πηγές του Λιμενικού σημειώνουν στην «Εφ.Συν.» πως δεν έχει καταγραφεί περιστατικό με πρόσφυγες τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή.

Ωστόσο οι πληροφορίες της οργάνωσης είναι συγκεκριμένες. Γύρω στις 9 το πρωί της Δευτέρας, πρόσφυγες από το σκάφος επικοινώνησαν με την υπηρεσία Alarm Phone, που δέχεται κλήσεις για περιστατικά κινδύνου στη θάλασσα, και ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, δίνοντας το πιο πρόσφατο γεωγραφικό στίγμα του σκάφους τους, 36.825730, 24.231551, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου. Η οργάνωση, όπως σημειώνει, επικοινώνησε με το Λιμενικό, το οποίο επιβεβαίωσε ότι εντόπισε το σκάφος των προσφύγων και ότι το ρυμουλκεί εν μέσω κακοκαιρίας.

Αρνήθηκε όμως να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και δεν απάντησε σε επόμενες κλήσεις της οργάνωσης. Την επέμβαση του Λιμενικού επιβεβαιώνει και βίντεο που έστειλαν οι πρόσφυγες την ώρα της ρυμούλκησης του σκάφους τους από το Λιμενικό. Με επανειλημμένα μηνύματα στο τουίτερ τη Δευτέρα και χτες, η οργάνωση απευθύνει ευθέως το ερώτημα: «Ελληνικό Λιμενικό, πού πήγατε τους ανθρώπους;».

Η απάντηση των πηγών του Λιμενικού ότι δεν έχει καταγραφεί περιστατικό, αν δεν οφείλεται σε λάθος, περιπλέκει τα πράγματα και κάνει πιο πυκνό το μυστήριο για την τύχη των 60 εξαφανισμένων προσφύγων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απεικονίζονται σε βίντεο πάνω σε σκάφος που το ρυμουλκεί σκάφος που μοιάζει με αυτά του Λιμενικού. Δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν με ανάλυση του βίντεο ο χρόνος βιντεοσκόπησης και η περιοχή.

Δημήτρης  Αγγελίδης

Έντυπη έκδοση εφημερίδας των Συντακτών

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *