Μπακαλιάρος φούρνου με κάπαρη και λεμόνι

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός για την ημέρα της 25ης Μαρτίου προτείνει Μπακαλιάρο φούρνου με λεμόνι και κάπαρι
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου παστού ξαλμυρισμένο ή υγράλατου κατεψυγμένου (ήδη ξαλμυρισμένο και εξίσου νόστιμο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο ή 2 μεσαία λεμόνια
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αγγουράκι τουρσί (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον βάζουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, τον ραντίζουμε με το ελαιόλαδο,τρίβουμε φρέσκο πιπέρι ,προσθέτουμε την κάπαρη το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ψήνουμε στους 170° στον αέρα για 25-30′.Σερβίρουμε με κουνουπίδι και πατάτες βραστές
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ