26 Σεπτεμβρίου, 2023

Μέτρα στήριξης ακούω και μέτρα δεν φτάνουν στην τσέπη του νησιώτη

Μέτρα για την ενίσχυση του νοικοκυριού, παίρνει η κυβέρνηση, με τελευταίο όπως μάθαμε αυτό του ειδικού σήματος σε 51 προϊόντα, ούτως ώστε λέει, να κρατηθούν οι τιμές.

Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη πάντα, έχω να πω τα εξής :

Πρώτα-πρώτα επιτρέψτε μου να πω, ότι μέτρα για την «σταθεροποίηση» των τιμών όταν αυτές παίρνουν το ανήφορο, θα πρέπει να λαμβάνονται από την αρχή της ανόδου των τιμών, κι όχι όταν αυτές έχουν φτάσει στα ύψη.

Τέλος πάντων, προσπάθεια είναι κι αυτή, αν και καθυστερημένη κάπως.

Συνεχίζοντας, τα μέτρα στήριξης για να «φανούν» στην τσέπη του πολίτη, ιδιαίτερα του νησιώτη, θα πρέπει να είναι περισσότερο ουσιαστικά.

Οι υπερδιπλάσιες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων λόγου χάρη στις Κυκλάδες, σε σχέση με άλλους νησιωτικούς επίσης προορισμούς, θα μπορούσαν να είχαν την παρέμβαση της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο βέβαια στα καύσιμα.

Τέλος, ο ΦΠΑ (μεταξύ άλλων παρόμοιων εισφορών), μπορεί να μειωθεί και να φτάσει στα προηγούμενα επίπεδα του 13% π.χ., από τη στιγμή που το μέτρο της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, ήταν «μνημονιακή υποχρέωση». Τώρα, απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν πλέον μνημόνια.

Κι άλλα πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν για την ενίσχυση του νοικοκυριού, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες. Απλά όπως προείπα, την ταπεινή μου άποψη εκφράζω.

 

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *