24 Ιουλίου, 2024

Μετά το “μεγάλο” αεροδρόμιο η Μήλος τώρα θέλει και μεγάλο αεροπλάνο

Η Μήλος βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σχεδιασμό της πανίσχυρης και μοναδικής πλέον στον Ελλαδικό χώρο Aegean Air μετά την πλήρη εξαγορά της Olympic Air. Ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου και δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Μήλος , έδωσε σε γενικές γραμμές τους σχεδιασμούς της εταιρείας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα σχέδια προβλέπουν :

  1. τον επανασχεδιασμό του δικτύου των αερομεταφορών στο Αιγαίο
  2. την δυνατότητα φθηνότερου εισιτηρίου με προαγορά εισιτηρίων
  3. μείωση του κόστους των ναύλων σε δρομολόγια από το εξωτερικό με μετεπιβίβαση από το αεροδρόμιο υποδοχής προς τα νησιά της άγονης γραμμής

Συγκεκριμένα εκτός της θερινής περιόδου οι επιβάτες από το εξωτερικό θα μετεπιβιβάζονται προς την άγονη γραμμή δωρεάν. Ενώ κατά την τουριστική περίοδο θα υπάρχει χαμηλός ναύλος αξίας περί τα 20€.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής , το αφεντικό της Aegean κ. Βασιλάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει και να καταγράψει τα αιτήματα των δημάρχων. Ο κ. Βασιλάκης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη και είδε με θετικό τρόπο την δυνατότητα προσέγγισης στη Μήλο μεγαλύτερου τύπου αεροσκαφών, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 80 επιβάτες. Ο κ. Δαμουλάκης ζήτησε δυο δρομολόγια την ημέρα από την εταιρεία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες  ο δήμαρχος Μήλου υπολογίζει ότι θα έχει θετική απάντηση από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) για το πλάτος του διαδρόμου προσγείωση/ απογείωση, το οποίο σήμερα δεν καλύπτεται.

Όλα αυτά τα «καλά» νέα θα ανακοινώσει ο κ. Δαμουλάκης σε συγκέντρωση που οργανώνει αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Μήλου ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει :

“Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου,παρευρέθηκε μαζί και με τον  Δήμαρχο κύριο Δαμουλάκη Γεράσιμο στην συνάντηση της   Olympic Air την Δευτέρα 21/10, με φορείς και με 38 εκπροσώπους από τα 15 νησιά άγονων γραμμών που καλύπτονται από την Olympic Air.

Στο πλαίσιο της  συνάντησης, οι Διοικήσεις της AEGEAN και της Olympic Air παρουσίασαν τις αυξημένες δυνατότητες που θα δημιουργηθούν μετά την εξαγορά της Olympic Air για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές).

 Παράλληλα, έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιμελητηρίου και των φορέων των νησιών για τις αεροπορικές συνδέσεις, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία των επιμέρους αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε δέσμη πρωτοβουλιών για τα 15 νησιά της χώρας, τα οποία εντάσσονται στο δίκτυο των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας, που καλύπτει η Olympic Air. Στόχος είναι τόσο η αύξηση της κίνησης με χρήση και νέων χαμηλότερων ναύλων, αλλά και η αύξηση της συνδεσιμότητας με το εξωτερικό ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα μικρότερα νησιά να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από την τουριστική ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, σχεδιάζονται οι ακόλουθες ενέργειες, που θα εφαρμοστούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία  αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δημιουργία και δεύτερου χαμηλότερου ναύλου ύψους €39 για τα 12 νησιά άγονης γραμμής με απευθείας σύνδεση με την Αθήνα.

Στην ανοικτή συγκέντρωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου  που θα πραγματοποιηθεί αύριο 23/10 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μήλου, είναι προσκεκλημένος μας ο Δήμαρχος Μήλου και  θα μιλήσει για την συνάντηση αυτή πιο αναλυτικά.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή