Χοντραίνει το παιχνίδι στην υπόθεση του χρυσού. Η Ortac Resources μετά την… “πόρτα” του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της 17 Ιουνίου, επανήλθε, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί και με μακροσκελή επιστολή, την οποία υπογράφει ο κ. Βασίλης Καρέλλας Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις της με απόψεις μειωτικές σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζοντας γενικά αποτυχημένο το δημοτικό συμβούλιο.
Η τακτική “μαστίγιο και καρότο” που διακρίνεται στο πνεύμα της επιστολής, η ORTAC Resources δίνει το στίγμα της ότι η υπόθεση του χρυσού θα έχει συνέχεια από την πλευρά της. Στην επιστολή της 28ης Ιουνίου για πρώτη φορά η εταιρεία κάνει λόγο για οικονομικά μεγέθη και προχωρά σε… μαθήματα πολιτικής οικονομίας.
Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της επιστολής προς το δήμαρχο και το δημοτικο συμβούλιο Μήλου
Την επιστολή της ORTAC προς το δημοτικό συμβούλιο Μήλου ανήρτησε προ λίγου το milos.pblogs.gr με το ακόλουθο σχόλιο :
“Μετά το ομόφωνο όχι του Δημοτικού Συμβουλίου της Μήλου στη συνεδρίαση της 17.06.2013 στην πρόταση της εταιρείας Ortac Resources με έδρα το Λονδίνο για τη δημιουργία κοινοπραξίας με τον Δήμο που θα αναλάβει τη διενέργεια μεταλλευτικών ερευνών για χρυσό σε δημόσια έκταση στο δυτικό τμήμα του νησιού, η εταιρεία επανέρχεται και με νέα επιστολή της στο Δήμο Μήλου και στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιμένει στην αρχική της πρόταση. Το νέο στοιχείο που αναφέρει η εταιρεία είναι ότι η εξόρυξη θα γίνεται στη Μήλο και η επεξεργασία αλλού. Δεδομένου όμως ότι παγκοσμίως σε κάθε τόνο βγαίνουν μερικά γραμμάρια χρυσού δεν αναφέρει η εταιρεία πόσα εκατομμύρια τόνοι θα χρειαστούν να μεταφερθούν από την Μήλο και πόσο θα είναι το κόστος για την εταιρεία σε ένα τέτοιο πλάνο. Πάντοτε οι εταιρείες θέλουν να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με το μικρότερο δυνατό κόστος. Εάν αυτό ήταν εφικτό θα το έκαναν και στις εγκαταστάσεις τους στη Σλοβακία. Για αυτό το λόγο αναφέρουν στην επιστολή τους, με πλάγιο τρόπο, την γεωθερμία, γιατί η γεωθερμία παράγει φθηνή ενέργεια για την επεξεργασία του χρυσού.
Ένα άλλο στοιχείο που δημιουργεί απορίες είναι ότι στην επιστολή τους στο Δήμο της 14.05.2013 ζητάνε άδεια μεταλλευτικών ερευνών, ενώ στην τελευταία επιστολή τους μιλάνε για την αξία του χρυσού στην Μήλο. Από τη στιγμή που δεν έχουν κάνει έρευνα πως ξέρουν την αξία του κοιτάσματος άρα και την ποσότητα; Η μόνη εταιρεία που είχε κάνει έρευνα στην περιοχή είναι η ΜΙΔΑΣ ΑΕ. Υπάρχει συνεργασία με πρώην στελέχη αυτής της εταιρείας και έχουν αυτά τα στοιχεία;”
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων