7 Φεβρουαρίου, 2023

Μετά το ΙΚΑ λουκέτο και στο γραφείο του ΟΑΕΔ στη Μήλο

Επιστολή του κ.Κώστα Μακρή προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Συρμαλένιο.

Κύριε Βουλευτά

Η προφανής αδυναμία των πολιτικών όλων των βαθμίδων να μη καταφέρνουν να επιλύουν ακόμη και τα μικρά προβλήματα ενός τόπου, αλλά αντιθέτως να δημιουργούν λόγο εσφαλμένων ενεργειών ακόμη μεγαλύτερα , είχε σαν αποτέλεσμα το εκλογικό σώμα ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα απογοητευμένο ,και σε πολλές των περιπτώσεων με μια αίσθηση έντονου θυμού , που οδηγεί ( ιδιαίτερα τους νέους), στην καλύτερη των περιπτώσεων στην συνειδητή αποχή , η στην αναζήτηση ακραίων επιλογών.

Επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι, είναι η τελευταία απόφαση σας, να κλείσει το γραφείο του ΟΑΕΔ της Μήλου , προφανώς στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσης, που επικαλείται η κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της άστοχης ενέργειας, είναι να μεταφέρετε ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στην πλάτη των εργαζομένων του νησιού , διότι δεν προβλέψατε ότι ένας μεγάλος αριθμός εποχιακών εργαζομένων στην Μήλο, θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στη Σαντορίνη για να κατάθεση τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να εξασφαλίσει το επίδομα και την κάρτα ανεργίας.

Υπολογίζω ότι το κόστος που θα επιβαρυνθεί ο εργαζόμενος στη Μήλο για να πάει από την Μήλο στην Σαντορίνη, θα του στοιχίσει περίπου το 1/3 των χρημάτων που θα λάβει από το ταμείο ανεργίας, και με την προϋπόθεση πάντα, ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναπάει στην Σαντορίνη , ενώ δεν υπολογίζω την ταλαιπωρία που θα υποστεί , εάν λόγω καιρικών συνθηκών , επιστρέψει στη Μήλο μέσω Πειραιά, που σε κάθε περίπτωση είναι αναπόφευκτη και η δαπάνη διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτή η επιστολή δεν υποκρύπτει καμία διάθεση κομματικής αντιπαράθεσης ,για τον απλούστατο λόγο ότι όλες οι κυβερνήσεις κρίνονται κυρίως από τα λάθη και τις παραλείψεις τους και για το λόγο αυτό οφείλετε κ. Βουλευτά , να βρείτε άμεσα την λύση του προβλήματος που δημιουργήσατε.

Υ.Γ Θα μπορούσα να σας υποδείξω πλήθος άλλων επιλογών που προσφέρονται, ώστε να μειωθεί η σπατάλη στο Δημόσιο και η ταλαιπωρία των πολιτών της Μήλου. .

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μακρής

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *