8 Φεβρουαρίου, 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Bike Friendly Days» στο Ρέθυμνο

Το Σάββατο 30 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι «Bike Friendly Days”, οι μέρες που ήταν αφιερωμένες στο ποδήλατο και διοργανώθηκαν από το Δήμο Ρεθύμνης και την ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ  με έναρξη την Τρίτη 26 Απριλίου 2022, δίνοντας το στίγμα ότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη φιλική προς το ποδήλατο και για τους κατοίκους της, αλλά και για τους επισκέπτες της.

Οι δράσεις αυτής της εκδήλωσης ξεκίνησαν παράλληλα   με  το πέρασμα των διεθνών αθλητών ποδηλασίας που έλαβαν μέρος στο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» μια αθλητική διοργάνωση που προβάλει τη χώρα μας, αλλά φυσικά και το Ρέθυμνο, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το Ρέθυμνο μια πόλη  πιστοποιημένη ως Bike Friendly Destination,αλλά και μια πόλη με σύγχρονη Βιώσιμη Κινητικότητα, δε μπορούσε παρά να αγκαλιάσει το «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» και να αναδείξει τις τουριστικές διαστάσεις αυτού του μεγάλου γεγονότος.

Έτσι λοιπόν σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις που συνδυάζουν το ποδήλατο και τον τουρισμό, με στόχο την ενημέρωση όλων των κατοίκων, των τουριστών, των επαγγελματιών του Ρεθύμνου, και των φορέων που εμπλέκονται στη τουριστική δραστηριότητα για τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πόλη μας τιμά το ποδήλατο και στοχεύει στην ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού, αλλά και της ήπιας μετακίνησης όλων των τουριστών μας με ποδήλατο με στόχο την επίτευξη του πολυπόθητου 12μηνου τουρισμού. Το Ρέθυμνο έχει μια μεγάλη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, φιλοξενεί  μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στη διάρκεια του φθινοπώρου και συνεχίζει με τις δράσεις του καρναβαλιού μας , προσφέροντας συνδυασμό  ποικίλων  εμπειριών όλο  το χειμώνα. 

Κάθε χρόνο διοργανώνει τη βραβευμένη εβδομάδα κινητικότητας μέσα στον Σεπτέμβρη. Τώρα , την περίοδο της Άνοιξης και του Ορθόδοξου Πάσχα,  προτείνουμε στους τουρίστες να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής μας και κάνοντας ποδηλατοβόλτες στην πόλη και εκδρομές με ποδήλατο στην εξοχή και τα χωριά μας.» δήλωσε η κ. Πέπη Μπιλριράκη Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι  Bike Friendly Days θα οργανώνονται κάθε χρόνο την Άνοιξη στο Ρέθυμνο και θα εμπλουτίζονται με δράσεις με τη συμμετοχή των τουριστών, προβάλλοντας τη περιοχή και τις ομορφιές της και εμπλουτίζοντας τη εμπειρία των τουριστών με τις διάφορες μορφές τουρισμού που προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνης.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *