29 Ιανουαρίου, 2023

Με 10 ευρώ θα αποκτήσουμε νέες ταυτότητες – Πως θα είναι και από πότε αλλάζουν

– Θα έχουν βιομετρικά στοιχεία, όπως τα διαβατήρια
– Πιθανότατα θα υπάρχει μικροτσίπ και αποτύπωμα της ίριδας του ματιού
– Δείτε πως περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τις νέες ταυτότητες

Θα έχουν στοιχεία σαν και αυτά που περιέχονται στα νέου τύπου διαβατήρια, αλλά και στα διπλώματα οδήγησης που κυκλοφορούν ήδη από το 2009.
Καθώς οι υπάρχουσες ταυτότητας πλαστογραφούνται εύκολα οι νέες ταυτότητες θα έχουν εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα και βιομετρικά στοιχεία, αλλά και αποτύπωμα της ίριδας του ματιού. Μάλιστα ενδεχομένως περιλαμβάνουν και μικροτσίπ.
Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας το κόστος δεν αναμένεται να είναι μεγάλο. Υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στο πότε θα είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες ο υπουργός ανέφερε ότι ως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2016 η επιτροπή που ήδη έχει συσταθεί και επεξεργάζεται το θέμα θα έχει καταθέσει το πόρισμά της και έτσι η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων είναι θέμα μερικών μηνών.
Όπως τόνισε ο υπουργός οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Στα διαβατήρια ωστόσο δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας ούτε και στα νέα διπλώματα οδήγησης τα οποία εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές και έτσι οι προδιαγραφές αυτές θα ενταχθούν και στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

newsit.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *