22 Ιουλίου, 2024

ΜΑΡΙΑ ΤΡΑΠΑΤΣΕΛΗ: O φόβος ο χειρότερος σύμβουλος για την γεωθερμία.

Η γεωθερμία στη Μήλο έχει ονοματεπώνυμο. Στα τέλης της δεκαετίας του 80′ ο Νίκος Τραπατσέλης είναι ο πρωτεργάτης των κινητοποιήσεων των κατοίκων που αντιτίθενται στη γεωθερμία. Είκοσι και πλέον χρόνια αργότερα η πρωτότοκη κόρη του Μαρία είναι ο άνθρωπος που δουλεύει για να αξιοποιηθούν τα αγαθά που προσφέρει η γεωθερμία. Η Μαρία ήταν βρέφος, όταν ο πατέρας της Νίκος Τραπατσέλης ήταν “ορκισμένος” αντίπαλος της γεωθερμίας, ο πρωτοστάτης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Σήμερα η Μαρία με σπουδές στις ΑΠΕ συμμετέχει στην διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του νησιού.“Ο πατέρας μου, λέει η Μαρία πήρε τότε τη θέση που πήρε, γιατί δεν ήξερε αυτός όπως και οι άλλοι, δεν είχατε την ενημέρωση που έπρεπε και έτσι χάθηκαν πολλά χρόνια και σπουδαίες ευκαιρίες για την εκμετάλλευση του πεδίου”.

Η Μαρία Τραπατσέλη γελάει κάθε φορά που συμφοιτητές και συνάδελφοι της σήμερα την καλοτυχίζουν γιατί η πατρίδα της είναι η Μήλος με την τόσο σπουδαία δύναμη της γεωθερμίας. Όταν την ρωτάμε τι συνέβει αυτά τα χρόνια και ο κόσμος πλέον  δεν επαναστατεί όταν ακούει για γεωθερμία, η Μαρία απαντά: ” Ο κόσμος φοβήθηκε, ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και ειδικότερα της γεωθερμίας. Η Μήλος έχασε χρόνο, τώρα πρέπει να τρέξει. Θα προτείνω στο Δήμο να αφιερώσει μια ημερά του φθινοπώρου για την γεωθερμία “.

Η Μαρία η οποία σημειωτέον προσφέρει τις γνώσεις αμισθί στις υπηρεσίες του Δήμου επιμένει, ότι οι όποιες αμφιβολίες και φόβοι υπάρχουν για την γεωθερμία θα ξεπεραστούν στην πράξη με διαρκή συζήτηση, διαρκή ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα “εισπράττουν” τα αγαθά της γεωθερμίας όπως είναι η τηλεθέρμανση, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες και υδατοκαλλιέργειες με παραγωγή αστακού και γαρίδας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή