12 Απριλίου, 2024

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας στην Κορφιάτισσα της Μήλου (Photos)

Ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός εορτασμός του Γεννεθλίου της Παναγίας στην Κορφιάτισσα της Πλάκας Μήλου.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σύρου – Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος έφθασε το νησί με ελικόπτερο από τη Σίφνο. Στην θεία λειτουργία πήρε μέρος και ο παπα- Κώστας Ζώης ο οποίος βρίσκεται στη Μήλο μετά από 19 χρόνια. Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν και οι ιερείς Χαράλαμπος Σαρακηνός ,Σταύρος Ζούλιας και ο αρχιερατικός επίτροπος Μήλου κ. Γιαννούλης Μαρκαντώνης.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ «άγγιξε» το πυκνό ακροατήριο, με λόγο, απλό , ανθρώπινο, φιλικό το οποίο δάκρυσε από συγκίνηση όταν ο ιεράρχης αναφέρθηκε  στην προσφορά του παπα-Κώστα και της πρεσβυτέρας του Μαρκέλλας στην κοινωνία της Μήλου.

Μετά την περιφορά της εικόνας, στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά και γλυκά στο ζαχαροπλαστείο «ΠΑΛΑΙΟΣ».

Στην δοξολογία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σοφία Βαμβακάρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι τοπικές αρχές του νησιού (Αστυνομία- Λιμενικό ), παρών ήταν και ο διευθυντής της S&B στη  Μήλο κ. Σπύρος Τζίντζος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή