
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στις Κυκλάδες, υπάρχουν 5.080 τουριστικά καταλύματα ενοικιαζομένων δωματίων (το 21% πανελλαδικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού).
Μερικές δεκάδες μόνο από αυτά λειτουργούν όλο το χρόνο. Τα υπόλοιπα λειτουργούν κατά μέσο όρο 3 μήνες το χρόνο.
Κάθε εργαζόμενος που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές, για όσο διάστημα εργάζεται. Παράδειγμα: για υπάλληλο που εργάζεται σε ρεσεψιόν τουριστικού καταλύματος, κατά τη θερινή τρίμηνη σαιζόν, καταβάλλονται στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές για αυτό το τρίμηνο.
Αυτοαπασχολούμενος όμως που κάνει την ίδια εργασία σε παρακείμενο τουριστικό κατάλυμα, υποχρεούται να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, για 12 μήνες, παρότι εργάζεται μόνο τρεις.
Σας φαίνεται λογικό αυτό;




Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων
