
Στις 31 Ιανουαρίου του 2014 εκλέχθηκε ομόφωνα Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο συμπατριώτης μας κ. Χαράλαμπος Νικ. Μπαμπούνης. Ο Χάρης Μπαμπούνης είναι ο πρώτος Μηλιός που εκλέγεται Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα 177 χρόνια της λειτουργίας του.
Ο Χ. Μπαμπούνης γεννήθηκε στη Μήλο το 1952 και παρακολούθησε τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο του Αδάμαντα. Στη Μήλο θα επιστρέψει ως φιλόλογος στο Γυμνάσιό της το 1978-1979. Είναι πολυγραφότατος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Honorary Professor ξένων Πανεπιστημίων.
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων