15 Ιουνίου, 2024

Κίνδυνος απεργιών εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς πλοία εν μέσω τουριστικής περιόδου αν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν καταβάλλουν μέχρι τις 5 Ιουνίου τα δεδουλευμένα σε ναυτικούς και υπαλλήλους.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έστειλε τελεσίγραφο σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες χρωστάνε δεδουλευμένα σε ναυτικούς και υπαλλήλους. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «αποφάσισε να αποστείλει σήμερα έγγραφο στον ΥΝΑ και στον ΣΕΕΝ που εκπροσωπεί την πλοιοκτησία στο χώρο της Επιβατηγού Ακτοπλοΐας, καλώντας τους εργοδότες να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους, που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών, που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

Όπως τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία «είναι σοβαρότατο το θέμα της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας.

Οι διάφορες κατά καιρούς δεσμευτικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για εξόφληση των οφειλών αυτών και μάλιστα σε τακτικές ημερομηνίες προ πολλού έχουν αποδεχθεί ως κενές περιεχομένου».

Η κατάσταση αυτή που καταταλαιπωρεί τον χώρο της ναυτεργασίας έχει εξαντλήσει κάθε όριο και κάθε ανθρώπινη αντοχή. Έχει εξελιχθεί σε αληθινή κοινωνική μάστιγα και οδηγήσει τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους σε δεινή οικονομική εξαθλίωση.

Εν όψει αυτών η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε να αποστείλει σήμερα έγγραφο στον ΥΝΑ και στον ΣΕΕΝ που εκπροσωπεί την πλοιοκτησία στο χώρο της Επιβατηγού Ακτοπλοΐας, καλώντας τους εργοδότες να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους, που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών, που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή