Κίμωλος: Απονεμήθηκαν τα βραβεία για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Photos)

Μετά από οκτώ ημέρες προβολών, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Κιμώλου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων.

Το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του 3ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου απονεμήθηκε στην ταινία “The Inner Glow” των Andrés Eduardo Rodríguez και Luis Alejandro Rodríguez από την Βενεζουέλα. Μια δραματική ιστορία που συγκίνησε το κοινό, αλλά και την κριτική επιτροπή. Η προβολή της πραγματοποιήθηκε στην παραλία Μαυροσπήλια που ήταν φωτισμένη με πυρσούς και πολλά μικρά φαναράκια.

Το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας  απέσπασε η ιρλανδική μαύρη κωμωδία  “Redemption of a Rogue” του Philip Doherty. Η προβολή της έγινε στην παραλία Πράσσα, η οποία επίσης ήταν φωτισμένη με πυρσούς και πολλά μικρά φαναράκια..

Τα βραβεία απένειμε πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή με πρόεδρο την Bernadette Icovic (υπεύθυνη sponsoring για την «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ των Καννών) και τα μέλη Αριστοτέλη Μεταξά (διευθυντής φωτογραφίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ), Fransesca Bartellini (ηθοποιός και σκηνοθέτης), Γιώργος Πυρπασόπουλος (ηθοποιός), Alina Manolache (σκηνοθέτης).

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο, παρουσία του δημάρχου Κιμώλου κυρίου Βεντούρη Κωνσταντίνου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Η Marizza Spirito η παρουσιάστρια του φετινού φεστιβάλ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Manuel de Coco,  αποχαιρετώντας το κοινό ανανέωσαν το ραντεβού για τον Ιούνιο του 2022, καθώς πυροτεχνήματα φώτιζαν τον έναστρο ουρανό της Κιμώλου.

Φωτογραφίες : Κωνσταντίνος Ζανέτης

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ