27 Ιανουαρίου, 2023

Καθολικός εμβολιασμός άνω των 18 ετών στα νησιά με Johnson & Johnson

Σε τηλεδιάσκεψη εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Τρίτη, με θέμα τον εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την επιχείρηση επιτάχυνσης των εμβολιασμών των κατοίκων άνω των 18 ετών, σε όλα τα νησιά (εκτός της Κρήτης) με τον τίτλο «Γαλάζια Ελευθερία». Η επιχείρηση έχει στόχο  τόσο τη θωράκιση των νησιών έναντι του κορωνοϊού, αλλά και την ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, που επισήμως ξεκινά εντός των επομένων ημερών, με τη βεβαιότητα ότι θα προσδώσει θετικό πρόσημο στην συνολική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, σε μια περίοδο κατά την οποία η υγειονομική κατάσταση των τουριστικών προορισμών παρακολουθείται στενά από όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς.  Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι προτάσεις και οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ώστε η όλη διαδικασία των εμβολιασμών να τρέξει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό και το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, την προσεχή Πέμπτη πρόκειται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση να κάνει προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, που θα συνδράμει στην μεγάλη εκστρατεία του εμβολιασμού στα νησιά, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Πρωθυπουργό, στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ο καθολικός εμβολιασμός των κατοίκων όλων των νησιών της Ελλάδας έως τέλος Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα:

  • Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε 32 μικρά νησιά με καθολικό εμβολιασμό
  • Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί σε 36 νησιά έως 10.000 κατοίκους με καθολικό εμβολιασμό έως το τέλος Μαΐου
  • Ξεκινά ο καθολικός εμβολιασμός σε 19 μεγάλα νησιά, έως τέλος Ιουνίου (εκτός της Κρήτης που εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό)

Για την επιτάχυνση του εμβολιασμού στα νησιά θα δημιουργηθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ, κινητά συνεργεία εμβολιασμού, κινητές ιατρικές μονάδες με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με ΜΚΟ, ενώ η όλη επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις.

Στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενταχθούν εμβολιαστικά κέντρα ιδιωτικών μονάδων, ενώ το άνοιγμα επόμενων ηλικιακών ομάδων θα γίνει ταχύτερα από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *