Καθαρισμός βυθών και ακτών της Μήλου

Στις 22-23 Ιουνίου 2021, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea ξεκίνησε το ταξίδι της για τα νησιά των Κυκλάδων με αφετηρία τη Μήλο.

Πραγματοποιήθηκαν δύο παράκτιοι καθαρισμοί στα Πολλώνια και την παραλία Παπικινού, καθώς και δύο υποβρύχιοι καθαρισμοί στο αλιευτικό καταφύγιο στα Πολλώνια και το λιμάνι του Αδάμαντα ,με την έγκριση του Λιμεναρχείου Μήλου και την έγκριση και βοήθεια του Δήμου και  Λιμενικού Ταμείου Μήλου.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν :

Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολλωνίων Μήλου (ΠΟ.Σ.ΠΟ.Μ) , ), η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.ΔΙ.Μ) , μέλη της τελευταίας διοίκησης της Ένωσης Φίλων Αδάμαντα (Ε.Φ.Α) , τα καταδυτικά κέντρα Milos diving Center και Scubaholics , Σύλλογοι  και εθελοντές  του νησιού.

Οι δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού από την iSea θα συνεχιστούν στα νησιά της Νάξου, της Πάρου, της Άνδρου και Σύρου.

Η iSea είναι μια Περιβαλλοντική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη από νέους επιστήμονες με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Κύριος στόχος της αποτελεί η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Η iSea δραστηριοποιείται σε 4 κύριους τομείς: τα Ευάλωτα Είδη, τα Ξενικά Είδη, τη σχέση του Ανθρώπου με τα Υδάτινα Οικοσυστήματα και τα Υδάτινα Απορρίμματα.

 

 

 

 

φορείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ