30 Ιανουαρίου, 2023

Καταργούνται όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αίρεται από 1ης Μαΐου η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε ανακοινώσεις του την Τετάρτη 13 Απριλίου ,για τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης καταργούνται έως 31 Οκτωβρίου, ωστόσο το μέτρο θα επανεκτιμηθεί από 1ης Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

Όσον αφορά τις μάσκες προστασίας, μέχρι και τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση  στους εσωτερικούς χώρους. Η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας αίρεται καθολικά την 1η Ιουνίου.

Σχετικά με τα self tests στα σχολεία μετά το Πάσχα, από την 1η Μαΐου -ουσιαστικά τα μαθήματα ξεκινούν από τις 3 Μαΐου- οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς τη διενέργεια αυτών και θα δοθούν ειδικές οδηγίες πρωτοκόλλου σε περίπτωση επαφής με περιστατικό κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, από την 1η Ιουνίου θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση μη εμβολιασμένων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, και αυτό το μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, από τις 15 Απριλίου αίρεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους.

Όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν με τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό. Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθούν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

 

 

Zougla.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *