15 Ιουνίου, 2024

Κατάκτηση της 1ης Θέσης από τους Μαθητές της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Κιμώλου στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την κατάκτηση της 1ης  θέσης από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου  Κιμώλου στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ανήκουμε όλοι  στην ίδια ομάδα», που διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι μαθητές και μαθήτριες, Αντιβάχη Εμμανουέλα, Βεντούρη Μαρία,  Καρακουλάκης Κωνσταντίνος και Λογοθέτης Μάρκος κατέκτησαν το πρώτο  Βραβείο με το έργο τους: «Το Προσφυγόπουλο».

Η Επιτροπή Αξιολόγησης ξεχώρισε τη συμμετοχή της ομάδας της Β τάξης  του Γυμνασίου Κιμώλου στην κατηγορία «Κόμικ» (Γυμνάσιο) ανάμεσα σε  όλες τις άλλες συμμετοχές, λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα  του διαγωνισμού, την πρωτοτυπία προσέγγισης του θέματος, την αισθητική  προσέγγιση και τη σαφήνεια του μηνύματος.

Ο 27ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας κάλεσε τους μαθητές  και τις μαθήτριες να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν  απόψεις και προτάσεις και να εκφραστούν δημιουργικά πάνω στη δύναμη  που έχει ο αθλητισμός να ενώνει τους ανθρώπους, να καταρρίπτει  στερεότυπα, να εμπνέει αλληλεγγύη και σεβασμό προς όλους και να  προσφέρει ελπίδα στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη ηλεκτρονικά με την έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Περισσότερα από 1.800 παιδιά  όλων των ηλικιών συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημιουργώντας σκίτσα,  αφίσες και κόμικς με κεντρικό μήνυμα «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα».  Ειδική Επιτροπή αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές με βάση την πρωτοτυπία  και τη δημιουργικότητά τους καταλήγοντας στις νικητήριες συμμετοχές  ανά σχολική βαθμίδα.

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς, της δημιουργικότητας  και της συλλογικότητας των μαθητών μας. Το έργο των μαθητών και  μαθητριών της Β τάξης Γυμνασίου, ανέδειξε τις αξίες της ενότητας, της  αλληλεγγύης και της αμοιβαίας κατανόησης. Μία διάκριση που μας γεμίζει  αισιοδοξία και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και  αφοσίωση την εκπαίδευση και την καλλιέργεια των μαθητών μας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για αυτή την εξαιρετική επίδοση!  Θερμές ευχαριστίες και στον εκπαιδευτικό Μωχάμμαντ Μπαρίς, που με την  καθοδήγηση και την υποστήριξή του συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή την  επιτυχία του σχολείου μας.

Οι συμμετοχές που διακρίθηκαν και τα αναλυτικά αποτελέσματα του  Διαγωνισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:  https://www.unhcr.org/gr/student-contest-23.

Ο Διευθυντής

Ηλίας Τσακάλης
ΠΕ80 Οικονομίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή