23 Μαΐου, 2024

Καστανάς: Η παλέτα των χρωμάτων της Μήλου

Η Μήλος είναι αναμφισβήτητα ένα από το ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, κρατώντας σταθερά –ας μου επιτραπεί η έκφραση- τη θέση της στην πρώτη τριάδα των νησιών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και μοναδικά, αν όχι σπάνια, τοπία.

Η ίδια η φύση, ο μεγάλο δημιουργός, έβαλε όλο το μεράκι και την μαεστρία «χτίζοντας» έναν τόπο από φωτεινά χρώματα, ονειρεμένες ακρογιαλιές, μοναδικά γλυπτά που θα ζήλευε ακόμη κι ο καλύτερος μαρμαρογλύπτης.

Τα Γλαρονήσια, το Κλέφτικο, το Βάνι, είναι μερικά μόνο από τα σημεία εκείνα που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη μπροστά στο μεγαλείο της τέχνης που η φύση χρησιμοποίησε για να σμιλέψει τον βράχο και να τον διαμορφώσει σε ένα υπαίθριο φυσικό μουσείο υψηλής τέχνης, μπορούμε να πούμε.

Μεταξύ των παραπάνω τοπίων που αφήνουν έκθαμβο τον επισκέπτη, είναι και ο Καστανάς. Η παλέτα των χρωμάτων της Μήλου. Εκεί που το πορφυρό αναμειγνύεται με το λευκό, το καφέ, το ελαφρό κίτρινο και το χαλκοπράσινο χρώμα, δημιουργώντας μοναδικούς πίνακες μοντέρνας τέχνης.

Τα φωτεινά χρώματα του τοπίου, τα καθαρά νερά, ο φωτισμός την ώρα που δύει ο ήλιος και η ηρεμία, προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης σε όποιον επιθυμεί να περάσει μερικές ώρες αδειάζοντας από το βάρος της καθημερινότητας.

Ο Καστανάς, είναι ο ζωγραφικός πίνακας που μπορεί να μπει οποιοσδήποτε μέσα σ’ αυτόν και να γίνει κομμάτι του.

Είναι ακόμη μια γωνιά του νησιού, που ίσως χρειάζεται την προστασία μας, για να συνεχίσομε να το απολαμβάνομε, αφήνοντάς τον ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Θα καταφέρομε να διατηρήσομε αυτό το μεγαλείο της φύσης και στο μέλλον…..;

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή