
Η κάππαρη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κουζίνα των Κυκλάδων, αλλά και του ευρύτερου Αιγαίου. Στις διακοπές μας στα νησιά δεν λείπει ποτέ από τη χωριάτικη, ενώ ο καρπός της, τα φύλλα και το τουρσί της μας θυμίζουν πάντα καλοκαίρι. Ποια είναι, όμως, η διατροφική της αξία;
Η κάππαρη ευδοκιμεί σε λίγο… περίεργα μέρη, αφού τη βρίσκουμε σε πέτρες, βράχια και γκρεμούς, γι’ αυτό και ειδικά στα ξερά νησιά των Κυκλάδων υπάρχει παντού. Συλλέγεται τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και ταιριάζει υπέροχα στις σαλάτες, σε πιάτα με ψάρι, σε σάλτσες, ενώ συναντάται και μαγειρεμένη.
Ο μικρός αυτός καρπός είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, με 1 κουταλιά της σούπας να περιέχει 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών. Ακόμη, μας παρέχει σίδηρο, πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, C, E και Κ, ασβέστιο, σελήνιο και είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, με θερμίδες μόλις 23 ανά 100 γραμμάρια. Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι τα οφέλη της είναι πολλά. Συγκεκριμένα:
clickatlife.gr
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων.