12 Απριλίου, 2024

Kανονικά λειτουργεί και με όλες τις άδειες η κινητή μονάδα μαστογραφίας στο ΙΚΑ Μήλου

Εδώ και μερικές ημέρες στο ιατρείο του ΙΚΑ έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί μαστογράφος με την απόλυτη έγκριση του ΕΟΠΥΥ και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παράρτημα της οποίας λειτουργεί στη Μήλο με πρόεδρο την ιατρό κα Άννα Γεώργα.

Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο – έγκριση του ΕΟΠΥΥ προς το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Μήλο. Ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ αναφέρει :

“Σε απάντηση της υπ’ αρίθμου 11/6/2013 αίτηση σας σχετικά με την διάθεση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και επειδή θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε στο έργο σας αυτό, για την διενέργεια προληπτικού -προσυμπτωματικού μαστογραφικού ελέγχου, στις γυναίκες της Μήλου. Τα ιατρεία μας, τίθενται στην διάθεση σας.”

Το θέμα ανέκυψε από την στιγμή που η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Μήλου, λίγες ώρες νωρίτερα φανερά ενοχλημένη, γιατί ο μαστογράφος δεν εγκαταστάθηκε όπως τα προηγούμενα χρόνια στο ΚΥΜ, απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας επιστολή στην οποία αναφέρει:

“Όπως κάθε χρόνο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της αντικαρκινικής εταιρείας ήρθε στη Μήλο αντί όμως να εγκατασταθεί στο προαύλιο του Κ.Υ. Μήλου , εγκαταστάθηκε στο «κλειστό» Ιατρείο του ΙΚΑ .

Η Ιδιώτης Ιατρός μέλος προφανώς της εταιρείας που θα μπορούσε κάλλιστα να εγκαταστήσει τη μονάδα στο Ιδιωτικό της Ιατρείο «άνοιξε» παράνομα το ιατρείο του ΙΚΑ ούτως ώστε η προσωπική της προβολή και διαφήμιση του ιατρείου της να περάσει ως κοινωνική προσφορά στο κλειστό Ιατρείο του ΙΚΑ.”

Η επιστολή του κ. Αποστολόπουλου καταλήγει

“Και τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Μήλου :

Βαλλά Ευμορφία , Πολλάκη Ευγενία και τον οδηγό Λιβανό Παναγιώτη που με την ενεργή τους συμμετοχή θα έχει σίγουρη επιτυχία η όλη παράσταση.”

Προφανώς η διεύθυνση του ΚΥΜ εκτιμά ότι η εξέταση στην κινητή μονάδα μαστογραφίας αποτελεί παράσταση! Aπό πότε μια τόσο σοβαρή εξέταση αποτελεί παράσταση ;;;

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες η ιατρική υποστήριξη της κινητής μονάδας μαστογραφίας στη Μήλο γίνεται με εθελοντική προσφορά, όπως και όλες οι γυναικές που εξετάζονται, εξετάζονται δωρεάν και οι απαντήσεις δίνονται από την επιστημονική μονάδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Αθήνας Άγιος Σάββας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή