14 Ιουλίου, 2024

Κάλεσμα των Συνταξιούχων Μήλου στους συλλογικούς φορείς του νησιού για το θέμα της υγείας

Οι συνταξιούχοι του νησιού παίρνουν στα χέρια τους το θέμα της υγείας και ξεκινούν πολυεπίπεδο αγώνα. Αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:00 καλούν σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο όλους τους συλλογικούς φορείς της Μήλου. Θα μιλήσουν η γιατρός κα Ζωή Γεωργοπούλου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μήλου κ. Αντώνης Καβαλιέρος, μέλη και οι δύο της Πρωτοβουλίας για την δημιουργία της Νέας Δημοτικής Κίνησης.

Το πλήρες κείμενο του καλέσματος είναι :

“Μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο της ελληνικής κρίσης χρέους, η επίθεση της τρόικας και της κυβέρνησης στις κοινωνικές κατακτήσεις των περασμένων δεκαετιών, παίρνει πολλές μορφές: στις περισσότερες μονάδες υγείας υλικά και φάρμακα βρίσκονται διαρκώς σε έλλειψη, ο τεχνολογικός εξοπλισμός αχρηστεύεται, οι ελλείψεις σε προσωπικό μεγαλώνουν, οι εφημερίες περικόπτονται, ενώ πρόσφατα άρχισαν να κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία.

Για τους ασθενείς, οι συμμετοχές στα φάρμακα για τις χρόνιες παθήσεις ανεβαίνουν, μπαίνουν εισιτήρια των 5 ευρώ για εξέταση στις μονάδες υγείας και 25 ευρώ για όποιον χρειαστεί εισαγωγή στα νοσοκομεία, κόβονται επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ για πολλούς δικαιούχους. Από αυτόν τον μήνα θα μπει χαράτσι ενός ευρώ σε κάθε συνταγή.

Σε αυτή τη φάση βιώνουμε τη νέα επίθεση, αυτή τη φορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη: τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ θα μετατραπούν σε Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης, που δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο υποθμισμένα θα είναι, όπως και σε πολλά κέντρα υγείας, πράγμα που θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και θα στρέψει τους ασθενείς έχουν τη χρηματική δυνατότητα στα ιδιωτικά ιατρεία και τις ιδιωτικές κλινικές και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα στα θυμαράκια.

Η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμη χειρότερη εξαιτίας της απομόνωσης και των διαρκώς επιδεινούμενων συνθηκών διακομιδής των ασθενών.

Εμείς, οι συνταξιούχοι της Μήλου αναζητούμε μια προοπτική για ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που μας επιφυλάσσουν. Ενωμένοι αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις υπηρεσίες υγείας ως δημόσιο αγαθό. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε σε συγκέντρωση  την Δευτέρα 30.12.2013 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, για να συζητήσουμε το πρόβλημα και να αποφασίσουμε μαζί τι μπορούμε να κάνουμε. Εισηγητές στη συγκέντρωσή μας θα είναι η γιατρός Ζωή Γεωργοπούλου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αντώνης Καβαλιέρος.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή