7 Φεβρουαρίου, 2023

Κακοκαιρία εξπρές στις Κυκλάδες

Η νέα σύντομη και ισχυρή κακοκαιρία θα επηρεάσει αύριο και τις Κυκλάδες , και θα φέρει σφοδρούς βοριάδες ,βροχές και καταιγίδες.

ΤΡΙΤΗ 15/1
Τα ξημερώματα της Τρίτης ο καιρός θα επιδεινωθεί γρήγορα και οι βροχές που φαίνονται στα νότια του νομού το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται πως θα ενταθούν και να επηρεάζουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέχρι το πρωί τις Τρίτης και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι βροχές από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και όποια φαινόμενα θα υπάρχουν μέχρι το βράδυ θα είναι στην μορφή ασθενούς βροχής ή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν απότομη ενίσχυση τα ξημερώματα τις Τρίτης και θα φτάνουν αρχικά τα 6 με 7 μποφόρ και στην συνέχεια μέχρι το μεσημέρι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ οι ριπές τους δεν αποκλείεται να φτάνουν τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση από το πρωί της Τρίτης και μετά και η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης εάν και εφόσον υπάρχει ΥΕΤΟΣ στα ορεινά των ανατολικών Κυκλάδων πάνω από τα 500 μέτρα δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
ΤΈΤΑΡΤΗ 16/1 
Ο καιρός αναμένεται να είναι βελτιωμένος και τα όποια φαινόμενα θα υπάρχουν θα είναι μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης ενώ στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί στο σύνολο του νομού και ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στα 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα πνέουν με την ίδια ένταση, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν εντελώς στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σχετική άνοδο και θα φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Προοπτική καιρού μέχρι τέλος τις εβδομάδας. ‌
Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο θα παραμείνει βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και κάποια διαστήματα νεφώσεων χωρίς κάποια φαινόμενα . Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις εξασθενημένοι στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάνει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου μέγιστη. Τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο την Κυριακή να μας επηρεάσει νέα διαταραχή με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες, αλλά γι αυτό το ενδεχόμενο θα μιλήσουμε μέσα στην εβδομάδα με νεώτερα και πιο ασφαλή στοιχεία!!!!

Παρατήρηση: Λόγω διχογνωμίας των προγνωστικών μοντέλων για την Τρίτη, δεδομένου ότι το χαμηλό βαρομετρικό αγγίζει τα όρια μετεωρολογικής βόμβας εξαιτίας της απότομης βάθυνσης και γρήγορης κίνησής του, δεν υπάρχει σαφής πρόγνωση για τα φαινόμενα (δεν ξέρουμε ακόμα πόσο γρήγορα θα κινηθεί και από που ακριβώς θα περάσει). Γι αυτό και υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχουν αποκλίσεις στην πραγματικότητα σε σχέση με αυτά που γράφουμε στην παρούσα πρόγνωση. Μικρή αλλαγή στην ταχύτητα και στην περιοχή κίνησης του χαμηλού σε σχέση με αυτά που φαίνονται τώρα στα μοντέλα, μπορεί να αλλάξει κατά πολύ την κατανομή και τις περιοχές των φαινομένων στην πραγματικότητα. Για τυχόν αλλαγές η ομάδα μας θα ενημερώσει εκ νέου αν κριθεί αναγκαίο!!!

Επιμέλεια: Προγνωστική ομάδα Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης
Νίκος Πιταούλης , Τάσος Λ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *