27 Σεπτεμβρίου, 2023

Καιρός: Κυκλάδες με δυνατά μελτέμια

Αρκετά δροσερός ο καιρός που θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε στην τελευταία του πρόγνωση στην ΕΡΤ ότι όλη την εβδομάδα που διανύουμε θα είναι δροσερός και ηλιόλουστος ο καιρός, με την Αθήνα να μην βλέπει θερμοκρασίες πάνω από 34-35 βαθμούς Κελσίου, όμως υπάρχουν και κακά μαντάτα για τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου.

Πιο αναλυτικά, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως και την Τρίτη, 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο την Τετάρτη και θα κυμαίνεται μετά από πολλές πολλές ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Την Πέμπτη θα έχει μια αλλαγή ο καιρός, μην ξαφνιαστούν κάποιοι. Μεσημέρι απόγευμα καταιγίδες οπωσδήποτε στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία. Θα έχει αρκετές βροχές και καταιγίδες. Μόνο την Πέμπτη και για λίγες ώρες.»

Από Παρασκευή θα υπάρχουν ξανά βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ το μελτέμι αναμένεται να κρατήσει για πολλές μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Θα φυσάει πολλές μέρες. Μέχρι της Παναγίας, δεν περιμένουμε κάτι. Θα κρατήσει το μελτέμι ο καιρός στο Αιγαίο. Αποκλείεται να έχουμε απαγορευτικά πάνω από 9 μποφόρ».

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν ενδείξει για κάποιον καύσωνα μέχρι τις 23 Αυγούστου:

«Φαίνεται να ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία από τις 17-18 Αυγούστου, μέχρι τις 23 Αυγούστου κάποιος καύσωνας δεν φαίνεται.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *