8 Φεβρουαρίου, 2023

Καιρός : Έρχονται μελτέμια έως 8 μποφόρ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού  εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, μελτέμια ακόμη και 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στη χώρα μας. Και τα μελτέμια σημαίνουν και μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, αναφέρει πως έως και την Κυριακή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Συγκεκριμένα, στο ποστ του στο Facebook ο κ. Καλλιάνος αναφέρει τα εξής:

Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24/8, για τις επόμενες δηλαδή 4-5 ημέρες, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι (μελτέμι). Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά.

Όπως γίνεται πάντα με αυτές τις συνθήκες, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΤΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (ΧΑΡΤΗΣ)

Στον παρακάτω χάρτη, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης βρίσκονται όλες εκείνες οι περιοχές που οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά.

ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

Έως και την Κυριακή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κυρίως σήμερα Παρασκευή και ιδιαιτέρως αύριο Σάββατο θα είναι περισσότερες οι καταιγίδες αυτές που όπως πάντα γίνεται θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και με πολύ μικρότερη πιθανότητα και ορισμένες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *