22 Ιουλίου, 2024

Η Μύκονος πρώτη πανελλαδικά και στην ανακύκλωση.

H Μύκονος μπήκε δυναμικά στον τομέα της ανακύκλωσης.

Το 2012 συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν στο νησί περίπου 3.500 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, που κατατάσσουν την Μύκονο πρώτη, κατ’ αναλογία, πανελλαδικά στην ανακυκλωτική συγκομιδή και αποκομιδή. Άλλωστε, τώρα πλέον τα ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέρονται με ειδικό ναυλωμένο πλοίο (Παντόφλα) δύο φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα, για τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους συνεχίζεται η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με αμείωτο ρυθμό. Είναι ενδεικτικό ότι από τις συλλεγόμενες ποσότητες μέσω των μπλε κάδων στο νησί για το πρώτο 4μηνο του 2013 άγγιξε τους 265,46 τόνους ενώ αντίστοιχα το έτος 2012 και για την ίδια περίοδο ήταν 133 τόνοι.

Ο διπλασιασμός της συγκομιδής οφείλεται αφενός στις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, αλλά και στις επίμονες προσπάθειες του για συνεχή προμήθεια κάδων και εξοπλισμού ώστε να γίνεται ταχύτερη και σαφώς καλύτερη συγκομιδή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προμήθεια καινούργιων κάδων και κοντέινερ τα οποία και θα διανεμηθούν στο νησί για αποτελεσματικότερη ανακύκλωση. «Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και με τη συνεργασία Δήμου, των κατοίκων του νησιού και των επαγγελματιών για να συνεχίσουμε να κρατάμε τη Μύκονο στην πρώτη θέση της Ανακύκλωσης», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Πηγή : cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή