14 Ιουλίου, 2024

Η Μήλος στο πόδι: Μετά την Εφορία λουκέτο και στο ΙΚΑ – Έρχεται η σειρά του Κ.Υ.Μ

Η απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου να μπει λουκέτο στο υποκατάστημα του Ιδρύματος στη Μήλο προκαλεί την έντονη αντίδραση των συνταξιούχων, οι οποίοι … υπόσχονται στον υπουργό Εργασία κ. Γιάννη Βρούτση και τον διοικητή του ΙΚΑ αντιδράσεις που ασφαλώς δεν έχουν εκτιμήσει.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ κ. Αντώνης Μαρκαντώνης (Μούντας) μιλώντας στο milosvoice.gr τόνισε : “όσοι πιστεύουν ότι θα κλείσουν το ΙΚΑ Μήλου, θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματα μας. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλη την κοινωνία του νησιού. Η Μήλος είναι το πιο ανεπτυγμένο βιομηχανικά νησί και δικαιούται να λειτουργεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ. Ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να ντρέπεται γιατί επί των ημερών του, επιχειρείται η κατάργηση του ΙΚΑ Μήλου”.

Οι συνταξιούχοι βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική ετοιμότητα. Πριν λίγες ώρες στο diavgeia.gr αναρτήθηκε η απόφαση του κ. Σπυρόπουλου, σύμφωνα με την οποία το κατάστημα του ΙΚΑ Μήλου καταργείται και μεταφέρονται αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του στην Σαντορίνη! Η απόφαση αυτή ρίχνει “λάδι στη φωτιά” που έχει ανάψει η συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού. Μετά το λουκέτο στην εφορία τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπάρχει το ΓΕΦ (Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων), χωρίς όμως να έχει την δυνατότητα να καλύψει ακόμη και την αγορά ενός “ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟΥ” ! Τώρα έρχεται η σειρά του ΙΚΑ, ενώ πολλοί τώρα πιστεύουν ότι σειρά θα πάρει το Κέντρο Υγείας Μήλου, του οποίο διαρκώς συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται.

Το σωματείο των συνταξιούχων του ΙΚΑ προγραμματίζει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Βέβαια η ραγδαίες εξελίξεις δεν αποκλείουν την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και των συνταξιούχων πολύ νωρίτερα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή