14 Ιουλίου, 2024

Η Μήλος στη Σουηδία για τουρισμό – πολιτισμό – γαστρονομία

Με πυρετώδεις ρυθμούς ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες και οι τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας για την 1η διοργάνωση του «Grekland Panorama», της μεγάλης και μοναδικής έκθεσης αποκλειστικά για την Ελλάδα στην Σκανδιναβία. Το “Grekland Panorama” διοργανώνεται στο επιβλητικό Globe Arenas, Annexet στη Στοκχόλμη από 15 έως 16 Φεβρουαρίου από την εταιρεία North Events, με πρωταρχικό στόχο μία πρωτοποριακή και δυναμική παρουσίαση της χώρας μας και του τουριστικού της προϊόντος, στο τρίπτυχο Τουρισμός, Πολιτισμός και Γαστρονομία, σε επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και στο ευρύ κοινό.

Ήδη, αυτές τις μέρες ξεκίνησε η δυναμική εκστρατεία προβολής και προώθησης της έκθεσης στο Σουηδικό κοινό, μέσω καταχωρίσεων και προβολών στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Σουηδίας καθώς και σε επιλεγμένους υπαίθριους χώρους. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει το Grekland Panorama είναι ότι ήδη μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής, έχουν λάβει τις προσκλήσεις τους περίπου 1.000 επισκέπτες.

Παράλληλα, με αφορμή το Grekland Panorama, η εταιρεία Fontana Food AB, εκ των βασικών υποστηρικτών της έκθεσης, ξεκινάει μία μεγάλη εκστρατεία προώθησης ελληνικών προϊόντων και πολλές προσφορές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν και μετά το Grekland Panorama, προγραμματίζονται εκδηλώσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα που θα ενισχύσουν συμπληρωματικά την παρουσίαση της Ελλάδας.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση επαγγελματική δικτύωσης, με συμμετοχή εκπροσώπων των tour operators που δραστηριοποιούνται στις Σκανδιναβικές αγορές, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν συναντήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της ελληνικής αγοράς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι σεφ του Sympossio θα μαγειρέψουν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές για τους προσκεκλημένους και θα «ταξιδέψουν» γευστικά τα στελέχη της Σκανδιναβικής τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Στις 15 Φεβρουαρίου, το Sympossio θα διοργανώσει ένα ακόμη γαστρονομικό show για τους επισκέπτες, αυτή τη φορά, της έκθεσης.

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, με τη φωνή της διάσημης Ελληνίδας mezzo soprano Alexandra Gravas, θα γίνει η επίσημη τελετή του Grekland Panorama, που θα έχει χαρακτήρα “Ελληνικής Βραδιάς”, αφιερωμένης στην Αθήνα και στην Αττική και με επίσημους προσκεκλημένους προσωπικότητες και παράγοντες του πολιτικού, τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου της Σουηδίας.

Τις δύο μέρες που η διοργάνωση θα είναι ανοικτή για το κοινό (χωρίς εισιτήριο), τα 3.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα γεμίσουν από εικόνες, ήχους και γεύσεις Ελλάδας, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, διαγωνισμών και δρώμενων, για μικρούς και μεγάλους.

Οι διοργανωτές του Grekland Panorama έχουν εξασφαλίσει, μεταξύ άλλων, δύο παραστάσεις της Taximi, μίας ελληνικής μουσικής μπάντας με έδρα την Στοκχόλμη που αποτελεί σήμερα το δημοφιλέστερο και πλέον αξιόλογο μουσικό σχήμα ελληνικού ρεπερτορίου σε όλη την Σκανδιναβία καθώς και δύο παραστάσεις του Αλέξανδρου Βασιλείου, του νέου ανερχόμενου αστέρα της Σουηδίας, με ελληνική καταγωγή, με fan club χιλιάδων followers, νέους και οικογένειες.

Στο Grekland Panorama (www.panoramagreece.com) θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκθέτες από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας προορισμούς και επιχειρήσεις, ενώ η έκθεση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού-ΕΟΤ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή