
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος Β’ και το σύνολο των Μητροπολιτών που τον συνοδεύουν , χοροστάτησε του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού που έγινε πριν λίγη ώρα στον Άγιο Νικόλαο της Τρυπητής.
Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες που τον συνόδευαν. Βαθιά ήταν η συγκίνηση του κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ όταν οι πιστοί και οι άλλοι Μητροπολίτες του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» , αφού στις 15 Ιουνίου η εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Ιερωνύμου. Πολλά παιδάκια έσπευσαν και χαιρέτησαν τον Αρχιεπίσκοπο , ο οποίος με πατρικό χάδι τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και τους πρόσφερε ένα αναμνηστικό σταυρό. Ξεχωριστή συγκίνηση προκάλεσε στον Αρχιεπίσκοπο η αγάπη που εκδήλωσαν οι κάτοικοι της Μήλου προς το πρόσωπο του. Χαρακτηρικό είναι ότι κατά την προσέλευση του στο ναό τον Αρχιεπίσκοπο έρεναν με άνθη οι πολίτες .
Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδεύοντες αυτών Ιεράρχες προσκύνησαν τις εικόνες της Παναγίας της Κορφιάτισσας Μήλου καθώς και του Αγίου Παντελεήμωνα Άνδρου και της Οσίας Μεθωδίας της Κιμώλου , οι οποίες είχαν μεταφερθεί για τις εκδηλώσεις στη Μήλο.
Μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού έγιναν οι ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις .
Παιδικό χορευτικό πρόγραμμα του 10θεσίου δημοτικού σχολείου Μήλου
Χορευτικό συγκρότημα δημοτικού σχολείου Αδάμαντα
Χορευτικό του Συλλόγου γυναικών Δήμου Μήλου
Η χορωδία εμφώνων Ιερού Ναού Αγίο Φωτίου Θεσσαλονίκης
H χορωδία μουσικής προπαιδείας πολιτιστικού συλλόγου Μηλίων Τέχνες
Τιμές αποδόθηκαν από την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος .
H υποδοχή που Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ναό του Αγίου Νικολάου στην Τρυπητή :
Επιμέλεια : Ασπασία Σίδερη
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων