Η Μήλος και νησιά των Κυκλάδων μαγειρεύουν για καλό σκοπό

Το cocktail bar-restaurant 360 στο Μοναστηράκι διοργανώνει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με άρωμα πέρα ως πέρα νησιώτικο για να ενισχύσει εθελοντικές δράσεις για την προστασία της θάλασσας.
Μπορούν τα μπαρ και τα εστιατόρια να συμβάλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Το «Think Globally, Act Locally» είναι μια νέα πρωτοβουλία του 360° Cocktail Bar με μια γευστική αλλά και μια οικολογική διάσταση. Καταρχάς είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που θα φέρει στην καρδιά της Αθήνας τις γεύσεις των νησιών μας, αλλά και μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

17 ονομαστά εστιατόρια και σεφ από νησιά της Ελλάδας θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα με τοπικά προϊόντα σε θεματικές βραδιές που ξεκινούν από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, με τα έσοδα να διατίθενται στην ομάδα Aegean Rebreath. Η ομάδα αποτελείται από δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι πραγματοποιούν εθελοντικά δράσεις όπως καθαρισμός παραλιών και λιμανιών, δημιουργία σταθμών συλλογής απορριμμάτων, μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία και ερευνητικές δραστηριότητες.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, και στα οποία σίγουρα έχεις φάει στις διακοπές σου, είναι τα εξής: Sea Satin Nino από την Άνδρο (17/1), Περαματάκι από την Αντίπαρο (19/1), Σκοτάδης από την Αίγινα (22/1), Ήταν ένα Μικρό Καράβι από την Τήνο (24/1), Λεύκες από τη Σαντορίνη (27/1), Η Ταβέρνα του Μανώλη από τη Σίφνο (29/1), Marymary από την Ικαρία (31/1), Μάρω Διακάτου από τη Σύρο ( 7/2), Νυκτερίδα από την Κρήτη (9/2), Αντάμωμα από τη Νάξο (13/2), Μπενέτος από την Πάτμο (15/2), Araklia από την Ηρακλειά (19/2), Meltemi View & Taste από την Κίμωλο (26/2), Τρανζιστοράκι από την Αμοργό (28/2), Φλωμάρι από τη Λήμνο (4/3), Αλευρόμυλος από τη Μήλο (6/3) και Της Καλής από τη Σέριφο (8/3).

SHARE