Η κακοκαιρία “Ζηνοβία” θα χτυπήσει και τις Κυκλάδες-Έντονα καιρικά φαινόμενα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα αργά το βράδυ στη Χώρα μας με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο πέλαγος, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, βροχές και καταιγίδες.
Ο λόγος αυτής της μεταβολής είναι ότι στη Χώρα μας θα κατέβουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τα γεωγραφικά πλάτη της Ρωσίας.

Σάββατο 28/12
Όσον αφορά στο νομό μας, αύριο Σάββατο ο καιρός θα καταστεί άστατος με παροδικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έως και τις μεσημβρινές ώρες, τα όποια φαινόμενα ασθενούς και μέτριας έντασης, θα εντοπίζονται στα βόρεια τμήματα του νομού ενώ από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν επηρεάζοντας και τα υπόλοιπα τμήματα κατά περιόδους.
Οι άνεμοι σταδιακά, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις, στα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακά περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 29/12
Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει ο ίδιος με το Σάββατο όσον αφορά στα φαινόμενα, ενώ δεν αποκλείεται τις βραδινές ώρες, στα βόρεια τμήματα του νομού και κυρίως στα ορεινά της Άνδρου, να σημειωθούν χιονοπτώσεις και να έχουμε χιονόστρωση σε υψόμετρα άνω των 700 μ. (ενδεικτικά).
Οι άνεμοι από τις πρωινές ώρες σταδιακά θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση και θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις, στα 7 με 8 μποφόρ και ριπές 9 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες αναμένεται πρόσκαιρη περαιτέρω ενίσχυση με τις ριπές των ανέμων να αγγίζουν τα 10 μποφόρ, κυρίως στο Στενό Καφηρέα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 30/12
Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με ισχυρότερα φαινόμενα που θα εντοπίζονται στα βόρεια και κεντροδυτικά τμήματα του νομού. Τα 8 με 9 μποφόρ με ριπές 10 μποφόρ θα παραμείνουν έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Έως
και τις βραδινές ώρες, οι άνεμοι θα πνέουν στα 7 με 8 μποφόρ και ριπές στα 9 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή.

Τέλος την Τρίτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ και ριπές στα 7 με 8 μποφόρ.
Για τον καιρό της Τρίτης αναλυτικότερα και την υπόλοιπη εβδομάδα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Μετεωρολιγικά Νέα Ερμούπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ