21 Ιουλίου, 2024

Η επιστολή του δημάρχου Μήλου προς τον πρωθυπουργό κ.Σαμαρά για το “λουκέτο” στις Κατακόμβες

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας με mail λόγω της ημέρας και τους επείγοντος του θέματος.
Με αιφνιδιαστική, αυθαίρετη, αναίτια και αψυχολόγητη απόφαση της προϊσταμένης της 2ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κας Αικατερίνης Δελαπόρτα, το μοναδικό και παγκόσμιας εμβέλειας Πρωτοχριστιανικό Μνημείο των Κατακομβών της Μήλου, κλείνει προσωρινά για τεχνικούς λόγους χωρίς πρότερη ενημέρωση του Δήμου (επιλέγοντας ΜΕ ΔΟΛΟ  το τριήμερο του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ).
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε εντός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με χιλιάδες επισκέπτες στο νησί μας από κάθε γωνιά του κόσμου, αντιλαμβάνεστε το σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργείται σε επιχειρηματίες του τουρισμού και επισκέπτες.Τι είναι αυτό που με την έναρξη του τριημέρου, επιβάλει το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Κατακομβών της Μήλου;

Το μοναδικό αυτό μνημείο δεν ανήκει σε καμιά κα Δελαπόρτα, Προϊσταμένη της 2ης ΕΒΑ, ανήκει στη Μήλο, στους Μηλιούς, στην πατρίδα  και στους χιλιάδες επισκέπτες μας που έρχονται εδώ με την προσμονή να το επισκεφτούν.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όταν μετά από σκληρή προσπάθεια το νησί μας φιγουράρει στο top ten  του παγκόσμιου τουρισμού, δεν δεχόμαστε να υπονομεύεται αυτή τη προσπάθεια και δη από κρατικούς λειτουργούς.
Η προσπάθεια η δικιά σας, η δικιά μας και όλων όσων νοιάζονται για την πατρίδα μας, δεν μπορεί να ανακόπτεται από τις αυθαίρετες ενέργειες ανεγκέφαλων και προβληματικών  δημοσίων υπαλλήλων.
Για ενημέρωσή σας το επόμενο Σαββατοκύριακο εορτάζει το μνημείο των Κατακομβών (εορτή Αγίων Πάντων, 30 Ιουνίου) και υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου …. Μήλου.
Πως θα γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές, με το μνημείο κλειστό;

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας  για να ανοίξει κανονικά το μνημείο από σήμερα και  λόγω του τριήμερου , αλλά και την απομάκρυνση της προϊσταμένης από την θέση της για το κακό που κάνει στον τόπο μας . 
Η συγκεκριμένη  υπάλληλος είναι πλέον ανεπιθύμητη στο νησί μας.
Με απεριόριστη εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Μήλου

Γεράσιμος Δαμουλάκης

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή