2 Φεβρουαρίου, 2023

Η δασκάλα Σοφία Κωνταντινιάδου αφιερώνει το βιβλίο της στους Απανταχού Τρυπηθιανούς

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 η Τρυπητή της Μήλου έζησε στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες! Στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Φιλανθρωπική και Φιλοπρόοδος Αδελφότητα Τρυπητής Μήλου, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της δασκάλας κυρίας Σοφίας Κωνσταντινιάδου με τίτλο «ΤΡΥΠΗΤΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ».
Το βιβλίο, που αφιερώνεται «στους απανταχού της γης Τριπυθιανούς», είναι ένα οδοιπορικό στο χθες της Τρυπητής, μια ζωντανή ιστορία στο πέρασμα του χρόνου!
Μέσα από 382 σελίδες του βιβλίου, αποτυπώνεται γλαφυρά η ζωή στο χωριό, οι γειτονιές, οι βουνοπλαγιές και τ᾽ακρογιάλια, οι εκκλησιές και το σχολείο.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα παιχνίδια της παλιάς εποχής, στα επαγγέλματα που χαθηκαν και στους χαρακτηριστικούς τύπους του χωριού που έμειναν αξέχαστοι…
Το βιβλίο κοσμούν πάρα πολλές έγχρωμες φωτογραφίες οι οποίες ζωντανεύουν μικρές, καθημερινές, ανθρώπινες στιγμές για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεώτεροι.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παραυρέθηκαν οι ιερείς του νησιού, ο Δήμαρχος κ. Δαμουλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου απ᾽όλη τη Μήλο.
Το βιβλίο διατίθεται:
1. Στη Μήλο (Αδάμαντα) από το βιβλιοπωλείο της ΤΕΡΕΖΑΣ ΜΙΚΕΛΗ (Τηλ.: 22870 22327)
2. Από τις εκδόσεις ΔΙΔΑΧΗ (Τηλ.: 210 9310605, www.archontariki.eu, mail: sampaz@otenet.gr)

parousiasi

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *