Η αδιαφορία για το αεροδρόμιο της Μήλου “βουλιάζει” τον τουρισμό

Ο συμπολίτης κ. Βασίλης Παπικινός επισημαίνει την αδιαφορία της πολιτείας και των υπευθύνων για την λειτουργία του αεροδρομίου της Μήλου.
Για μια ακόμη φορά χθες Πέμπτη 9 Ιανουαρίου γίναμε μάρτυρες και παθόντες στο θέατρο του παραλόγου που λέγεται αεροδρόμιο Μήλου.
Τρεις πτήσεις είχε προγραμματίσει η Aegean για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες προς και από Μήλο από το Ελ.Βενιζέλος .Μια στις 13.45 ,μια δεύτερη στις 14.15 και μια τελευταία στις 16.15.Ο άνεμος βόρειος, βορειοδυτικός 7-8 μποφόρ με συννεφιά χωρίς βροχή ή ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπομονετικά περιμέναμε και τις τρεις πτήσεις, μέσα σε ένα παγωμένο κτήριο αφού τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν εδώ και πάρα πολύ καιρό.Το μόνο θετικό στοιχείο που μετριάζει λίγο την απογοήτευση, τον θυμό, την κούραση όσων ταξίδευαν η επαγγελματική ευσυνειδησία, η ευγένεια ακόμη υπομονή των εργαζομένων της Aegean ,μπροστά και πίσω από τα γκισέ.
Οι ίδιες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί χθες ,επικρατούν και το καλοκαίρι λόγω των γνωστών μελτεμιών .Από ότι είδα στο επερχόμενο πτητικό πρόγραμμα των δύο εταιρειών που εξυπηρετούν το νησί προβλέπονται για το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και 7 πτήσεις ημερησίως….
Χθες στο αεροδρόμιο υπήρξαν μεταξύ των επιβατών και 6 αλλοδαποί επισκέπτες!! οι οποίοι όπως και εγώ  επιχείρησαν να πετάξουν και χθες…. Νομίζω ότι δεν θα επιδιώξουν να επισκεφθούν το νησί τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον…Το ίδιο τολμώ να πω ότι φοβάμαι και για το καλοκαίρι με τα μελτέμια (άλλωστε και το καλοκαίρι του 2019 είχαμε πάρα πολλές και διαδοχικές ακυρώσεις). Μιλάμε για τη Μήλο, το νησί που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια με τις “επιδόσεις” του στην τουριστική αγορά και με τις αφίξεις του σε ένα αεροδρόμιο το οποίο κρατάει τα σκήπτρα στις ακυρώσεις στις Κυκλάδες!
Το νησί είναι γνωστό  ότι τα τελευταία χρόνια τουριστικά πάει στον αυτόματο (και ας κάποιοι διεκδικούν την πατρότητα του γεγονότος). Έχει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη με εντυπωσιακή αριθμητική και ποιοτική αύξηση των θαλασσίων δρομολογίων, με αύξηση των αεροπορικών πτήσεων και παράλληλη αύξηση των ακυρώσεων τους με “θύματα” αλλοδαπούς επισκέπτες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ανταπόκριση πτήσης για την χώρα τους, κάτι που σημαίνει ότι χάνουνε  τις  πτήσεις επιστροφής στη χώρα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για να σχηματίσουν αρνητική εικόνα για το νησί και το αεροδρόμιο του.
Προσωπικά εκτιμώ ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ενδιαφερθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΛΗΘΙΝΑ να “ΤΡΕΞΕΙ” να ΠΙΕΣΕΙ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ για το αεροδρόμιο όπως συνέβη με το αντίστοιχο της Πάρου, συμβαίνει με αυτό της Νάξου και θα συμβεί με αυτό της Σύρας. Παρεμπιπτόντως χθες και στα τρία προαναφερθέντα νησιά πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις αφού ο αεροδιάδρομος είναι πιο ασφαλής από αυτόν της Μήλου.
Η διαπίστωση ότι ο αεροδιάδρομος είναι ακατάλληλος και τι να κάνουμε, η επίκληση του χαμένου μεγάλου αεροδρομίου στο παρελθόν,η μοιρολατρική στάση της πολιτείας, η γελοία συνομοσιολογική σκέψη και καραμέλα ότι φταίει η εξόρυξη που δεν φτιάχνεται ένα αξιόλογο αεροδρόμιο με τον αντίστοιχο αεροδιάδρομο πρέπει επιτέλους να ΕΚΛΕΙΨΕΙ….Τώρα όχι αύριο ούτε του χρόνου Τώρα ! Να πιέσουν φορείς, Δήμος, Περιφέρεια ,οι βουλευτές του νομού ,όταν επιτέλους καταλάβουν τις συμβατικές υποχρεώσεις της θέσης τους ,στην οποία τους τοποθέτησε η ψήφος των Κυκλαδιτών και ασχοληθούν με σοβαρά θέματα όπως αυτό του αεροδρομίου της Μήλου και θέσουν τας εορτάς και τις “παράτες” σε δεύτερη μοίρα.
Η αλλαγή κυβέρνησης και κομματικής πλειοψηφίας στο νομό μας άλλωστε σε αυτό αποσκοπούσε και σε αυτό προσβλέπαμε όλοι, στην προώθηση και υλοποίηση έργων στο νομό μας ,όχι σε δελτία τύπου για πίτες, εορτές και ευχές και λοιπές κοσμικές εκδηλώσεις που δεν συνάδουν με την υλοποίηση ενός φιλόδοξου φιλελεύθερου επενδυτικού προγράμματος. Αν σφάλω στις σκέψεις και στον λόγο μου όσο αφορά το αεροδρόμιο της Μήλου ας με διαψεύσει κάποιος με χαρτιά και πειστικές απαντήσεις, για να διαφωτίσει και κάποιους άλλους συμπολίτες μας που συμμερίζονται τις ίδιες με μένα σκέψεις και ανησυχίες για το μέλλον του αεροδρομίου της Μήλου και ότι αντίκτυπο μπορεί να χει στον τουρισμό του νησιού .
Ευχαριστώ για την  φιλοξενία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ