Γιάννης Κλεινάκης : Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία

Γράφει, ο Ιωάννης Κλεινάκης Ιατρός Βιοπαθολόγος ( Clinitest Μήλου)

Αγαπητοί φίλοι,

Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τη δοκιμασία που περνάμε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊου, που έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγειονομική κατάσταση του πληθυσμού μας.

Οι συνεχείς μεταλλάξεις που είναι φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης ενός νέου πρωτογενούς ιού, έχουν αναγκάσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να αναζητά συνεχώς νέες εμβολιαστικές πρακτικές προκειμένου ο οργανισμός μας να θωρακιστεί με αντισώματα πριν τη νόσηση και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ήπια την ενδεχόμενη λοίμωξη.

Οι εικόνες που γνωρίζω από τις μονάδες covid Κρατικών Νοσοκομείων είναι πρωτόγνωρες και παρατηρούνται βαρύτατα περιστατικά που δεν έχουν πια συνάρτηση ούτε με την ηλικία ούτε με το φύλο.

Η αίσθηση της έλλειψης οξυγόνου και της άπνοιας είναι από τα πλέον σκληρά συναισθήματα και εύχομαι κανείς να μην βρεθεί στην ανάγκη να τα γνωρίσει.

Η μόνη διέξοδος για το ξεπέρασμα της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός.

Το παράδειγμα του Ισραήλ που μετά από τρεις μήνες εμβολιασμού πάνω από το 60% του πληθυσμού του πέταξαν τις μάσκες είναι χαρακτηριστικό.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά εκατομμύρια εμβολιασμών και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες όπως στατιστικά ανάλογες παρενέργειες υπήρχαν και σε όλους τους εμβολιασμούς για τον ιό της γρίπης.

Εγώ εμβολιασμένος πια με τις δύο δόσεις του εμβολίου για covid χωρίς να έχω καμία παρενέργεια νιώθω ασφαλής ακόμα και αν φοράω μάσκα λόγω της δραστηριότητας μου σε χώρους νοσηλείας.

Θα ήθελα με κάθε τρόπο να σας δώσω αυτό το θετικό μήνυμα και να σας προτείνω τη συμμετοχή σας στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Η Μήλος μας θα είναι ένα νησί ασφαλές για όλους εμάς και όσους θα έχουν την τύχη να μας επισκεπτούν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Στέλνω τους φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους σας.

Ιωάννης Κλεινάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ